Alle berichten van Anneke van Wesel

Sporten in de Biesbosch

Ondanks beginnende vakanties en toch een beetje twijfelachtig weer, staat er een redelijke groep bij het oude gemeentehuis deze zondagochtend. André van Kuijk is al niet meer te houden en aan het vertrekken als wij aankomen (ik geef toe… beetje laat), hij neemt de Trimgroep mee naar Oudenbosch. Gerard van Oerle neemt, bij gebrek aan dorpsgenoot Peter, de leiding van de Tour en vertrekt naar Woudrichem.
Ikzelf heb volgens het rittenschema de eer om de Sportgroep te leiden.
Omdat het noordenwind is hebben Flip en ik ongeveer dezelfde gedachte. Komt ook nog bij dat we bepaalde bomen niet willen zien……dus et wordt Rondje Brabantse Biesbosch.
In mijn gedachten kom je dan maar op net boven de tachtig kilometer. Dus ik begin met wat omtrekkende bewegingen tussen Raamsdonk en Waspik alvorens we de Keizersveerse brug over gaan richting Peerenboom en Dussen. Ik zie meteen dat de hoogtestages van Hans van Bragt en Gert-Jan van Wijk sterke benen opgeleverd hebben. Die draaien lekker mee op kop. Maar ook Maurice die vandaag de Sportgroep eens uit wil proberen, schuwt het kopwerk niet. Er staat een behoorlijke wind en het eerste deel staat hij veel tegen. Willem en Flip laten zich dus ook niet onbetuigd, want die houden daar van.
Bij Waardhuizen stuur ik rechtsaf richting Giessen.  Zo kunnen we meteen de dijk van de afgedamde Maas op langs Rijswijk naar Woudrichem. De wind draait volgens mij ondertussen naar Noord-West. Hij blijft tenminste als “van voren” voelen tot zelfs voorbij Werkendam. We pakken dit mooie fietspad tot we beneden langs de Merwede rijden.
Pas als we linksaf kunnen, richting bezoekerscentrum, krijgen we de wind wat mee.
Dus nu gaat het tempo wat omhoog zeker als iedereen zijn beurt doet.
Opa Frans is in betere doen dan vorige week maar dat het 1-2 kilometer per uur langzamer gaat, helpt natuurlijk ook. Voor mij ook trouwens. Opa Peter heeft ook geen centje pijn.
Ik time wat slecht, want ik kom het laatste stuk voor terugkeer bij Werkendam op kop, wind pal van voren. Duurt niet zo lang gelukkig, dan draaien we via het bedrijventerrein de polder in richting De Hank. Plotseling een kreet die ik al lang niet meer gehoord heb : “LEK!” . Goede banden blijkbaar tegenwoordig, maar nu toch even een gedwongen stop. Met dit weer geen probleem en het euvel wordt ook snel verholpen. We zetten koers naar de May waar ik met 97 km. op de teller thuis kom.
Geen weer om in de tuin te zitten deze keer.
Maar binnen smaakt een bakske ook prima.

Ad

 

Tourtje Woudrichem

Zondag 14 juli 6:00 uur. Ik lig nog rustig in bed en zie een grijze lucht.
Nee toch, het zal toch niet.
Even later als ik ben op gestaan en met de hond een rondje heb gelopen, merk ik dat het toch redelijk droog is. Na de boterhammen de fietskleding aan en naar den Bakker, hij had gisteren een feestje, dus bestaat de mogelijkheid dat hij niet mee gaat. En ja hoor, 8:16 uur en geen Peter. Die ligt nog lekker in de mottebunker. Leo ging ook niet mee, had ook een feestje gehad dus ik als Remie naar de May.
Net voor het geminte huis haal ik Erno in. Maar we zijn niet de eerste vandaag.
Even later is het toch nog best druk er worden drie groepen geformeerd.
Een flinke sportgroep vertrok voor een omgekeerde ronde van ons met een extra lus door de Biesbosch. En die haalde al spoedig de groep van de Wilde Bond in.
De trim ging met André een ritje richting Oudenbosch maken.
En wij, de tourgroep vertrokken met negenen voor een rondje om Veen en Wijk en Aalburg. De negen waren Anneke, Renée, Erik, Colin, Ad, Jack, Jan, Erno en ik.
Ieder kende zijn of haar verantwoordelijkheid en met een goed tempo werd tegen de wind in Sleeuwijk bereikt. Hier gingen we de Merwededijk op. Het tempo werd snel wat hoger, wat bij een enkeling de opmerking los maakte dat we toch tour- en niet de sportgroep waren. Tussen Giessen en Rijswijk kwamen we de sport tegen dus als het nodig was hadden de snelheidsliefhebbers over kunnen steken.
Na Wijk en Aalburg kozen we er voor om aan de noordzijde van de Bergse Maas te blijven, aan de zuidkant zijn ze namelijk nog aan het werk langs de dijk. De wind stond meer noordwest dan verwacht dus werd dit gedeelte van de rit nog best lastig. Maar een sterke Ad van Dongen, Jan Lensvelt en Colin Marijnissen hielden de snelheid goed hoog. Dit alles resulteerde in een gemiddelde snelheid van 32 km/h. Ik mocht weer als Remie naar Ter Aalst en kwam de trimgroep nog tegen op het Ruiterspoor. Na de bloemetjes op de brug water gegeven te hebben, kwam ik thuis met 31,6 op de Garmin. En het weer was super om te fietsen, wind om sterker te worden en verder was het droog.
Groeten van Ter Aalst.

Gerard.

20190714 Tour Woudrichem web

Sportrondje rupsen ontw-eiken

De eerste van de vakantietochten staat vandaag op het programma.
Bij het oude Gemeentehuis zie ik Jan Sestig staan. Voelt vertrouwd, maar is toch wel een hele tijd geleden dat wij hem in de gelederen hadden. Hij sluit bij de Trimgroep aan.
Onze sportgroep is vandaag niet zo groot. Vijf man slechts.
Frans heeft afgelopen tijd veel last van eikenprocessierupsharen dus vraagt om een rondje zodat we die kunnen ontw-eiken.
Martien weet wel wat. Hij heeft inderdaad de begroeiing langs de wegen goed bestudeerd. We beginnen al met het ontwijken van de Hellekantsedijk. We rijden naar de rotonde van Wagenberg en dan rechtsaf. Maar niet door de polder, nee weer terugdraaien richting Hooge Zwaluwe en door naar Lage Zwaluwe. Ik let op de bomen langs de weg. Ik zie veel Essen, Wilgen , wat Esdoorns. Zo gaan we richting Moerdijkbrug. Martien stuurt ons de Biesbosch in maar geeft meteen aan dat we niet tot “Kop van Het Land“ zullen rijden, hij heeft afgelopen week gezien dat daar heel veel bomen met rood-witte linten staan.
Daar moeten we dus wegblijven. Dus eerder dan gebruikelijk gaan we linksaf om zo weer op de Zeedijk te komen. Richting Kiltunnel dan. Veel bomen daar maar volgens mij van de goede soorten. Na de Kiltunnel zetten we via ‘s Gravendeel koers naar Puttershoek.
We maken een rondje door de Hoeksewaard. Om bepaalde bomen te vermijden, pakt Martien veel dorpen. In de Hoeksewaard houden ze meer van paaltjes op de weg dan van wielrenners. Niks voor ondergetekende, ik durf dan niet kort in het wiel te rijden dus verspil behoorlijk wat extra energie t.o.v. Martien, Thijs en Johan, die hebben wat meer lef. Frans is ook voorzichtig. Buiten de dorpen sluiten we weer goed aan.
Het is een groepje dat hard kan rijden. Behoorlijk hard voor een “oude opa” merkt Frans op. Die “snotapen” blijven gaan.
We komen weer terug bij de Kiltunnel, Frans en ik moeten even passen maar er wordt keurig even gewacht. Langs de Dordtse Kil rijden we naar het zuiden. Wind eindelijk een beetje in de rug. Ik zit net te bedenken dat we zo wel vroeg thuis zijn, maar Martien heeft dat ook al berekend en rijdt na de Moerdijkbrug weer terug naar het dorp Moerdijk en zo richting Rode Vaart, dat scheelt weer een paar kilometer. In Zevenbergen stuurt hij door het dorp en rijden we richting Prinsenbeek. Wind blijft goed maar ik weet al dat we vanaf de Elsakker weer even wind tegen krijgen. Dat is pittig. Gelukkig komt Thijs voor me rijden en daar kun je goed achter wegkruipen.
Vlak voor Wagenberg moeten Frans en ik toch even de rol loslaten.
“De snotneuzen” wachten weer even en zo rijden we met precies 90 kilometer op de teller het dorp in. Volop actie aldaar want het is “Bruisend Made”.
Anneke komt 5 minuten na mij thuis. Ook mooi op tijd want met dit weer is het toch een genot om in de tuin te zitten (zonder rupsen).
Ad

WTC Made
wenst u een fijne vakantie toe!

vakantie-week

Agenda WTC Made:

Zondag 7 juli t/m 11 augustus
8.30 uur: Vakantietochten; Sport 90 km., Tour 85 km, Trim 70 km.

 

Vakantietochten

Van 7 juli tot en met 11 augustus rijdt WTC Made vakantietochten.
Op zondagochtend 8.30 uur vertrekken vanaf het oude Raadhuis in principe de sport-, tour- en trimploeg , afhankelijk van aanwezigheid en weertype wordt een rit gereden.

Meer ritdetails worden vermeld in de fietsverslagen rechts op de homepage.

 

letterslinger-hartelijk-gefeliciteerd

Twan van Meel                       30 juli

 

Trainingsavonden
Op dinsdagavond is de trainingsavond voor WTC Sport en/of Tour,
vertrek 18.45 uur vanaf oude Raadhuis.

Woensdagavond vertrekt een Tour/Trim groep om 18.30 uur vanaf rotonde Blockmekerstraat/Patronaatstraat/Adelstraat.

 

 

Omdat WTC Made vanaf dit jaar 3 pelotons kent die met verschillende snelheid en verschillende afstanden rijden, is er veel te kiezen in de club.

Als je zeer sportief bent dan is de “Sport-groep” je peloton.
Als je minder hard wil maar nog best wel ver dan kun je de “Tour-groep” kiezen.
En als je  (even) niet zo sterk bent, of nog maar net begint met wielrennen of even niet hebt kunnen trainen, dan is het wellicht  de “Trim-groep” waar je bij aanhaakt.

Deze laatste groep kan nog wat mensen bij hebben, dus als je zin hebt om in een groep te (leren) fietsen, laat dat dan even weten op info@wtc-made.nl.

 

WTC Made groot
    

 

Trimrondje Biesbosch

Zondag 30 juni 2019; Tien over acht in de ochtend en het is nog steeds warm buiten; de garmin geeft 21 graden aan. In ieder geval zal het volgens de weersverwachting niet veel warmer worden dan dit en da’s niet verkeerd, vind ik. Als ik de poort open doe, wordt ie bijna uit mijn handen geblazen. Zo dan, dat wordt leuk vandaag.
Wim is de enige bij het oude gemeentehuis als ik aankom. Al snel volgen er meer en niet iedereen heeft zin in een rit van >100 km. Van lieverlee vormt er een leuk cluppie en even is er sprake om allemaal samen te rijden.   Dan kunnen de grote kleppers op kop en de mindere goden erachter bij wind tegen. Maar er komen meer renners en als 1 groep op pad, is nu ook praktisch niet meer mogelijk.

Ad van Wesel stuurt de trimploeg, bestaande uit 10 renners, als eerste op pad. Gerard heeft nog een route van 70 (…ahum) km op het oog. Het is dezelfde route die we 2 weken eerder voor ogen hadden, maar die vanwege het slechte weer toen niet is doorgegaan. Nu vertrekken we dus met forse wind tegen richting Zwaluwe. Bij de watertoren van de May rechtsaf en over de Helkantsedijk naar Hooge Zwaluwe. Als we Lage-Zwaluwe bijna uit zijn is het even vergaderen; wordt het de Moerdijkbrug of gaan we met het pontje bij de Amer over naar de Biesbosch? Het wordt het eerste. Leuk, die Moerdijkbrug, zeker met wind tegen. Voor mij lijkt het altijd alsof er geen einde komt aan de langzaam glooiende klim naar boven. Vanaf daar is grotendeel wel gedeeltelijk wind mee naar de Kop van ‘t Land.
Dan is er wat consternatie; we gaan hier toch altijd rechts!?!? De reden waarom we nu links gaan, is het dat we dan niet door het bos hoeven te rijden en dus de eikenprocessierups mijden, zegt Antoon.
Aangekomen bij de Kop van ‘t Land is de pont juist aan de overkant; verplichte pauze dus. Langzaamaan wordt de wachtrij groter, maar we kunnen allemaal mee. Het is 1 euro voor volwassene met fiets. Peter Kuijpers heeft echter al gezien dat er ook een 10-rittenkaart is voor 7 euro. De vraag is of de tolheffer Peter’s redenatie ook zal accepteren. Even later zie ik een afgestempelde 10-rittenkaart; dat scheelt weer 3 euro. Na de pont gaan we rechtsaf en leggen we aan op het terras van, van Oversteeg. We zijn zeker niet de enigen.

20190630 Trim web20190630 Trim2 web
Na de koffie met appelgebak gaan we weer op de fiets langs het Biesboschmuseum en op het gemakkie rijden we de Biesbosch bij Werkendam weer uit. Gerard wil langs Uppel terug rijden om het smalle en nu drukke fietspad naar Hank te mijden. Een blik op de kilometerteller verraadt dat we ook deze keer de geplande 70 km. gaan overschrijden. Maar we doen het rustig aan en het weer werkt ook prima mee; 23 graden.
Perfect fietsweer.
Na Werkendam rijden we alsnog onder de eikenbomen. Ik ga aan de linkerkant van de weg rijden. Da’s niet echt handig, maar de rood-witte linten met opdruk “Processierups” hangen natuurlijk niet voor niks rond de bomen. Met een lekker tempo verslinden we Uppel, Almkerk en even later is Dussen aan de beurt. Dan de polder in naar Peerenboom. Een flinke wind tegen komt ons tegemoet; da’s nog even doorstampen tot aan Hank.
Dan de Keizersveerse brug over en onder beschutting van de industriehallen richting Den Berg. Marieke verlaat ons en rijdt richting Oosterhout en even later is Peter Kuijpers ook bijna thuis. Voor de rest is het nog de brug over het kanaal en daarna de May.
Hier laten we de laatste kleppers gaan en samen met Antoon rijd ik door de May. Antoon’s auto staat bij Piet voor de deur.
Om half 1 ben ik thuis met 93 km. op de Garmin. Iets meer kilometers dan gepland, maar zeker weten weer een prachtige tocht gereden.

Rene van Mook

Kempenroute van Thijs

Vandaag had Thijs de leiding en had een rondje naar het zuid-oosten bedacht. Qua wind niet ideaal want die was gedurende de nacht van oosten naar west gedraaid. Dit is iets koeler , want wind van zee. Maar komt ook met hogere luchtvochtigheid en dus zie ik op mijn weerapp dat de gevoelstemperatuur vier graden hoger is dan de thermometer-temperatuur. We hebben een klein groepje. Vijf WTC-ers en als gastrenner Jordi van Loon. Raar, gisteren heette hij nog de Jong ;-). Die kun je er goed bij hebben want rijdt sterk en strak. We zetten koers naar het zuiden en zitten al snel in Alphen. Daar moet Thijs even puzzelen want de wegopbreking staat niet in zijn Garmin en telefoon die ook nog geraadpleegd wordt. Niet goed voor het gemiddelde, dus als we weer op route zijn richting Baarle Nassau en Poppel, geven we flink gas. Mijn benen zijn toch wel wat moe van gisteren maar met de wind schuin van achteren gaat het nog goed.
In Poppel gaan we rechtsaf bij ‘t Kaske. Één van de twee bezienswaardigheden in het dorp. Ik betwijfel of de rest van de groep dit mooie gebouw ook gezien heeft. Ik moet tenminste flink aanzetten na de bocht om weer bij te komen. Dat komt meer voor, vooral als Thijs op kop rijdt. Dat mountainbiken is goed voor bochtentechniek denk ik. Was me vorige week bij de tijdrit ook al pijnlijk duidelijk geworden. Elke bocht een gat van 50 meter dichtrijden maakte het toch pittig.
Frans en ik zitten te overleggen of we wel eens meer over deze weg rijden. Ik denk van wel, als we terug komen van de klassieke tocht naar de Bockenrijder. Maar volgens mij heb ik hem ook wel eens zo gereden en wel bij onze Kempentocht die ik een jaar of 15 geleden een paar keer gereden heb.
We komen in Lage Mierde en dan naar Netersel. Dan via Westelbeers naar Diessen bij Hilvarenbeek. Via Moergestel gaat het naar Oisterwijk. Dat deed ik toen ook zo want je moet om Tilburg heen. De wind staat ondertussen niet meer zo lekker. Hij lijkt een beetje noordwest. Ik kom even op het kantje te zitten na een kopbeurt. Dat is wel erg pittig.
Ik vraag Thijs en Jordi om iets rustiger te rijden anders ben ik toch bang dat de geplande 120 kilometer te ver gaat worden. Via Udenhout gaan we nu richting Loon op Zand.
Ik zie dat Frans alleen een klein RVSA bidon bij zich heeft , terwijl ik al anderhalve grote bidon leeg heb. “Moet je niet bij vullen onderhand Frans?” “Nee hoor, hij zit nog half vol”. Nou dat is volgens mij niet goed, dan wordt je bloed veel te dik en moet je hart te hard pompen. Maar hij lijkt er geen last van te hebben. Hij rijdt prima. Toch gaan we in Loon op Zand opeens in de remmen. Iemand heeft zin om even wat te drinken. Geen slecht idee. Een lekkere bak koffie neem ik. Anderen gaan vooral aan de frisdrank. Ik eet de tweede helft van mijn müeslireep op. Moet genoeg zijn voor de laatste 30 kilometer.
Zoals meestal na een stop, sputteren mijn benen flink tegen. Die dachten dat ze er al waren, niet gek na 90 kilometer , maar de machine moet dus weer even opstarten.
We rijden naar Sprang-Capelle en gaan daar een fietspad op. Het “halve zolenlijntje”.
Sorry Thijs, maar dat vind ik zo’n gevaarlijk weggetje met al die onoverzichtelijke kruispunten, paaltjes en bejaarden. Maar we zijn wel zo in Waspik en Raamsdonk.
In Geertruidenberg slaat John af. Genoeg getraind, vindt hij. Johan van Helmond heeft nog over. Hij rijdt vanaf daar tot in Made op kop. Ik vind het prima, ik zit fijn in zijn wiel.
Weer een mooi tochtje aan mijn jaartotaal toegevoegd. Leuk om de Kempentocht van vroeger te zien herleven via Thijs.

Ad

Tour Binnenmaas

Zondag 30 juni, met 25 graden om half negen is de temperatuur zomers te noemen.
Er staan nu meer gegadigden bij het oude raadhuis dan gisteren toen de Groene Harttocht niet doorging omdat het te warm zou worden. Toen 15 (en 1 gastrenster) aan de start, deze ochtend 5 (en een gast) bij de sport, 10 bij de trim en er bleven er 7 over voor de Tourploeg. Ik denk dat ze bij de trim koffie beloofd hadden;)

Flip had voor de tourders een rondje Binnenmaas op het programma, prima gezien de straffe westenwind. We vertrokken via Wagenberg naar 7-Bergschen Hoek, vandaaruit het Hollands diep over. Daar gaf Ad van Dongen aan dat hij op tijd thuis moest zijn en zelf zijn tochtje voortzette.
Wij met zessen door naar de Kiltunnel en via ‘s Gravendeel kwamen we bij de Binnenmaas. Het stuk van Maasdam naar Numansdorp was pittig; de wind stond pal tegen en het tempo was voor mij best hoog. Gelukkig ging de zon nu wat schuil achter bewolking.
De mannen waren sterk en een ieder nam keurig de kop, mooi, dan kon ik lekker in het wiel blijven. Mijn beentjes en rug voelden wel dat ik 2 dagen op rij op de fiets zat.
Nouja, goeie training zullen we maar denken.
Ik had nu mooi de tijd om al die achterwielen te bestuderen.
Conclusie; zwart is de trend.
Jantje heeft helemaal zwart, mooi met zijn witte schoentjes die elke keer voorbij komen zwaaien. Gerard heeft zwart met geel, chique hoor. Peter V. heeft zwart met frame van aubergine, of nee, paars of nee, welke kleur is het nou? Het is net zo’n kameleon.
Flip heeft zwart, wit en rood, past mooi bij onze clubkleuren. En mijn favoriete wiel is die van Maurice; mooi zwart Look met  rood (of komt het door het postuur van Maurice waar je  zo lekker achter weg kan kruipen?).
En zo kwamen we gezwind bij de Haringvlietbrug en Volkerak. Alle zeilen bij om in het wiel te blijven bij de mannen. En ineens hoorde ik mijn naam roepen. Een ex-collega van Ad, de kamergenoot tijdens de Alpendagen, herkende me terwijl wij  zijn groepje op de brug inhaalden.  Ik had m totaal niet gezien door al die wind.
Sorry Boudewijn, wel leuk om je zo ff voorbij te rijden.
En toen kregen we de wind gelukkig mee.
Via Helwijk, Oudemolen, Zwingelspaan, Klundert en Zevenbergen was het een mooie weg naar huis.
Met 92 km. op de teller en half 12 thuis had ik goed getraind.

Bedankt mannen met jullie mooie achterwielen.

 

Anneke

Sportrondje Numansdorp

Helaas vandaag geen Groene Hart tocht. Te ver op deze tropische dag. Toch is er nog wel redelijk wat belangstelling om te fietsen zie ik als Anneke en ik klokslag half negen bij het oude gemeentehuis arriveren. Ik peil even wie er met Tour en wie met Sport mee willen. Van de Trim-ploeg is alleen Mariëlle er, zij moet noodgedwongen eens testen of ze met de Tour mee kan.
De groep splitst qua WTC-ers precies in tweeën. Acht om acht, maar bij de Sport hebben we wel vier gastrenners. Martin van Kempen en Rob Rowaan van de Pedaalridders en gebroeders de Jong (dat klopte ook met hun leeftijd zo te zien) uit Zwaluwe (Hoog of Laag). We besluiten om een rondje te rijden via Willemstad , over de bruggen en dan langs Numansdorp weer terug. Colin Marijnissen is niet helemaal zeker van zijn zaak, hoewel hij wel woord hield want na zijn vakantie zou hij met de Sport mee geen rijden. Maar dit was wel heel kort na twee weken niet fietsen en ook nog wat naweeën in de buik van het Egyptische voedsel. We moeten al snel een keer omdraaien want de Hamseweg is helemaal opengebroken. Ohja, dat stond vorige week op een bord… Dan maar over de twee Zwaluwen naar Moerdijk. Er stond niet veel wind en die stond het eerste stuk ook nog eens mee. Binnen het uur waren we Willemstad al voorbij. Na de bruggen over gegaan te zijn onder leiding van de Jonge gasten, komt de wind tegen. Maar er staat niet te veel dus we houden het tempo toch constant boven de 33-34 km/u.
Niels is er ook weer eens bij en vertelt me dat hij denkt met de verkeerde groep mee gereden te zijn. Hij is echter heel goed en pakt op het stuk wind tegen flink wat kopwerk. Na Strijensas gaat het over de dijken richting Kiltunnel. Tijd om eens even de benen van iedereen te testen. Geen probleem, de groep blijft nagenoeg bij elkaar. Colin krijgt het wat taai maar gelukkig voor hem krijgen we een verkeersregelaar in zicht die ons tot stoppen dwingt omdat ze aan de dijk langs de Kil aan het werken zijn. Lekker even uitblazen omdat de verkeersregelaar gunstig in de schaduw van wat bomen staat. Als we ons weer op gang trekken, komt een wielrenner ons brutaal voorbij gereden. Dit laten we niet op ons zitten. Op de Moerdijkbrug wordt hij ingelopen en moet nu passen. Maar als wij langs de snelweg bij Kanters even wat rustiger doen, probeert hij het nog eens. Ook nu gaan we er weer achteraan, maar moeten flink doortrappen om hem in te halen. Via de Derdeweg rijden we door de polder naar de Hellekant om zo mooi voor de grootste hitte weer in Made te zijn. Morgen wat minder heet maar wel een uurtje verder onder leiding van Thijs.
Kijken dan of ik last van vandaag heb.

Beste groeten,
Ad van Wesel

Rachel en Kees Marijnissen winnen WTC tijdrit

Afgelopen weekend 23 juni stond de tijdrit op de kalender van WTC Made. Tijdens de gezellige gezinsmiddag die volgde, kon voorzitter Ad van Wesel de wisselbokaal uitreiken aan vader en dochter, Kees en Rachel Marijnissen. Zij waren hun voorspelde tijd tot op 21 seconden benaderd en daarmee de winnaars.

65025140_2695096657232131_2910793160059781120_n

De tijdrit van WTC Made is al jaren een bijzondere wedstrijd. Het gaat er niet om wie het snelst over het parcours van 37,5 kilometer raast. Maar om wie de eigen eindtijd het beste kan voorspellen en dat zonder tellertjes, horloges en andere apparatuur te gebruiken. Dit jaar mochten de leden kiezen of ze alleen reden of in koppels. Blijkbaar was het voor iedereen zoals iemand zei: “Als ik alleen wilde rijden, was ik niet bij een fietsclub gegaan”.  Er waren alleen koppels ingeschreven. Sommige koppels probeerden wel zo hard mogelijk te rijden. Zo brachten Martien van Kaam en John Haanskorf een tijd van 58 minuten en 35 seconden op de stopwatch van tijdwaarnemer Piet Verkooijen. Goed voor de snelste tijd met een gemiddelde van 38,4 kilometer per uur. Een vermelding waard natuurlijk. Maar niet voor de prijzen. Er waren maar liefst vier koppels die binnen één minuut van hun voorspelling uitkwamen. De vierde plaats was voor Sandra van Eijck en Willem Avontuur: 58 seconden te snel gereden. De derde plek ging naar Thijs Hillen en Ad van Wesel met 41 seconden verschil. Tweedes werd het race duo Martien en John met 23 seconden. Net iets nauwkeuriger was het koppel Kees en Rachel Marijnissen. Pa Kees had goed geoefend en ontdekt dat hij altijd rond de 95 omwentelingen per minuut trapt. Dat met een bepaalde gekozen versnelling moest zorgen voor een snelheid van 29,4 kilometer per uur. Mooie theorie, en het werkte nog ook. Dochter Rachel hoefde alleen maar haar vader te volgen. Op hun gemakje reden ze rond terwijl de rest de tong op het stuur had. Iedereen haalde hen in want ze hadden de langste tijd opgegeven.

Na de middag werd de WTC gezinsdag gevierd in de tuin van familie van Wesel, georganiseerd door de dames Marieke, Sandra en Sharelle.
In de buitenlucht bij zeer mooi weer moesten de WTC leden en hun aanhang wel aan de bak. Benny Galos (oftewel Sam van den Dungen) kwam namelijk langs met een muzikale zang en dansquiz en -show. Na een aanvankelijk afwachtende houding maakte hij de twee teams steeds fanatieker en al snel stond iedereen te klappen, zingen, dansen en springen om de prijs in de wacht te kunnen slepen. Dat maakte hongerig en dorstig en daarom ging de barbecue en de nodige drankjes er wel in. Zo werd ook deze WTC activiteitendag weer een gezellig succes. Een wielervereniging is meer dan fietsen alleen.

IMG_20190624_152642

Voor de volledige uitslag klik hier; pdf van tijdrit 2019

 

Omloop der Veense plassen

Deze 2e pinksterdag was het prachtig weer om er een fijne fietsochtend van te maken.
Ad en Anneke waren weer teruggekeerd van een hoogtestage in de Alpen waar zij voor een goed doel heel vaak de Alp der Alpen beklommen. Mooi gedaan hoor, en door velen van ons gevolgd via een speciale app.
Veel rode bloedlichaampjes opgedaan in het verre Frankrijk, dus dat zat wel snor.

Ons trimploegje bestond deze ochtend uit zes personen en gastrijdster Marielle die ook weleens een stukje mee wou fietsen. Gezellig toch.
Half negen vertrokken we richting Heusden met de fikse wind op kop. Rene en Bert wisselden elkaar af op kop van de groep om samen met mij het kopwerk voor onze rekening te nemen. Marielle reed lekker mee tussen de wielen en Peter en Wim bleven een beetje in de buurt van Andre. Had hij ook wat aanspraak daar laag bij de grond.
Het was de bekende weg naar Heusden die wij reden dus hier valt eigenlijk weinig over te melden. Bij de Heusdense brug aangekomen gingen we richting Wijk en Aalburg. Altijd mooi fietsen hier. Maar dat vond iedereen.
Voor Marielle was het een soort verrassingstocht want hier komt ze nooit 
op de fiets. Wij kwamen hier ook langs Veen waar naar oud Veens gebruik met Pinksteren weer een auto in vlammen opgegaan was en dat onder toeziend oog van (volgens de politie) zo’n honderd jongeren. Is toch gezellig zeker?
Altijd wat te doen hier!!!!
Verderop aan de rechter kant van 
de weg passeerden wij de Veense Plassen. De naamgever van deze tocht.
Op naar richting Giessen. Wim kwam even voorin buurten en kwam met het voorstel om onderweg een koffiestop in te lassen en of dat een goed idee was? Als iedereen het daar mee eens was geen probleem natuurlijk. Ik dacht aan de Koppelpaarden in Dussen. Goed idee Gerard!!!
Dus via Almkerk naar Dussen waar wij op het terras neerstreken. Het was hier al erg gezellig met meer fietsers en andere klanten. Voor de meeste van ons werd het koffie met het bekende appelgebak. Lekker een beetje met elkaar ouwehoeren en genieten. Wat moet een mens nog meer op een 2e pinksterdag?In een rijtuigie? Ik dacht het niet. Fietsen verdomme!!!!.

Marielle praatte honderd uit en vond het wel tof met al die mannen. Peter vroeg of wij nog wat tegoed hadden van de serveerster, maar daar ging ze maar niet op in. Na afgerekend te hebben, reden wij via de Hank en den Berg terug naar Made.

Ik wil a.s. zaterdag (ivm vaderdag zondag) naar de Kop van het Land rijden via Moerdijk. Met de pont over en iets verderop koffie drinken. Neem allemaal een paar centjes mee voor de pont en de koffie. De rit zal om en nabij de 80 km zijn. Voor de liefhebbers tot zaterdag.

 

Met vriendelijke groet,
De Pakhaas