Maandelijks archief: maart 2014

Rondje Herpt.

IMG_9372herpt

 

In tegenstelling tot de A rijders, was het vandaag niet de gehele morgen een TGV.  Maar wij hebben onderweg toch wel een wagonnetje  aan kunnen pikken. Gisteren nog een ronde door de mooie Alblasserwaard gefietst, met uiteraard ook Kinderdijk erbij. Dit tesamen met wat collega’s van het werk, en wat bevriende mensen van de Pionier.

En dan vandaag weer leider van het B peleton. Je moet er toch wat voor doen tegenwoordig zeg. Niet normaal meer. Maar we doen het graag. Herpt, een klein plaatsje onder de rook van Heusden. Maar vandaag stralend middelpunt van ons groepje fietsers.

Met 10 mannen en 2 charmante vrouwtjes gingen wij op pad. Gelijk al een omleiding in den Berg. Oom agent stuurde ons een andere kant uit i.v.m. wat testen van het brandweerkorps. Zo gezegd zo gedaan. Via een andere brug met een paaltje van anderhalve meter doorsnee (paaltje !!! werd er geroepen) kwamen wij weer snel op het juiste parcours uit. Lekker samen met Anneke het tempo bepalen. Neus in de wind, wie doet ons wat?

Net voorbij de grote brug kwam ons een flink peletonneke achterop gereden. Wat mensen van de wilde bond had ik begrepen. Wat doen we? Gaan we aanpikken? Aanpikken riep iedereen. En zo pikten wij ons wagonnetje aan. En dit tot een stukske voor de brug van Heusden!!!

Daarna werd het voor sommigen teveel, zodat wij weer in een B tempo verder reden. Dat beviel de meesten beter. Na Heusden was Herpt aan de beurt. Is dit nu alles hoorde ik zeggen. Ja, een rondje moet nu eenmaal een naam hebben, zodoende. Maar het ganse dorp was wel helemaal uitgelopen om al die kleppers met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

Daarna een wisseling van de kopposities. Een ijzersterke Erno tesamen met Ypke en Caspar gingen vanaf nu het tempo bepalen. Ook good old Kees Verkooyen liet zich natuurlijk niet kennen. Maar of zijn kilometerteller wel goed werkt, weet ik nog steeds niet. Want meestal fietst Kees zo’n meterke of 10 voor de groep uit. Via Helvoirt gingen wij richting Loon op Zand. Eerst nog langs de Rustende Jager gereden, maar vandaag zonder puntje.

25-6-2013 (33)

Er moesten mensen op tijd thuis zijn. Ook nog even lekker bijgepraat met sponsor Erik S. Vanaf Loon op Zand ging het rap terug naar de May. Toch nog een klein beetje TGV vandaag.

Iedereen weer bedankt voor de gezellige rit, en dat met 85km op de teller.                 Volgende week zondag ben ik er niet, want dan ga ik de Volta tour rijden in Limburg, maar met De Mol, sta ik uiteraard weer aan het vertrek.

 

Gr Geraldinho

Rondje Poederoijen

 

foto 2

Vandaag was het een vroegertje, de klok één uur terug en de vertrektijd een uurtje eerder. Hoe konden ze het verzinnen, ze zullen het jaarprogramma wel hebben samen gesteld onder het genot van een stevig glas trappist. Maar ondanks alles, kwamen midden in de nacht, toch maar ff 14 WTC’ers naar het oude-gemeentenhuis.

Ik mocht het zeggen, waar wij vandaag naar toe zouden fietsen. Mooi weer en weinig wind, prima om een rondje door de “biblebelt” te toeren. Gemakkelijk om te leiden, want iedereen is hier  wel bekend.

 

foto 3

We fietsten via Dussen, Uppel, Sleeuwijk waar we even oponthoud hadden. Willem fietste zo makkelijk dat hij niet eens in de gaten had dat hij lek reed. In no time had onze banden specialist Leon er een ander bandje in. Gas erop en richting Woudrichem, even later  fietsten we  de provincie Gelderland binnen. Daar doorkruisten we Poederoijen, Aalst en Nederhemert met in ons wiel de Waalwijkse klepper Martijn de Rooij.  Die was in de buurt van Woudrichem in onze TGV gestapt. Ja, ja onze sneltrein denderde over de dijken, maar als je lekker 1ste klas zit, is het alleen maar mee hobbelen.

De Heusdense brug kwam weer in zicht, om kort daarna even te onspannen. Tijd voor een banaantje en sommige begonnen zelfs te praten. Hoe is het toch mogelijk, ik dacht dat ze allemaal een bietje sjagrijnig waren. Héél de rit nog geen vriendelijk woord gehoord. Maar na Heusden werdt het toch nog gezellie.

Ze roken natuurlijk de koffie al, hoewel onze ega’s ons nog niet zo vroeg thuis verwachtten, voor sommige een meevalller, voor andere een tegenvaller. De eerste die uit de TGV stapten waren de “Faante” Jack en John. Daarna mochten onze Oosterhoutse kleppers Kees, Collin en Franske, de trein verlaten. Helaas was Franske net te laat bij de uitgang.  Kon hij blijven zitten tot aan de May. Met meer dan 90 km op de teller en een mooi gemiddelde van iets meer dan 30 km konden we tevreden gaan genieten van Gent – Wevelgem.

Volgende week zelfde tijd (8 uur) gaan we met Ad op zoek naar de vennen van Oisterwijk, een prachtige tocht. Zorg dat je erbij bent, neem op tijd plaats in onze trein!

 

Groet, Peter.

 

“De Omloop van Frans”

                 hoeven

Warm Rondje (Hoeven) Baarle-Nassau

Krachtige oostenwind. Gemiddelde temperatuur van -0,6 graden.
Gevoelstemperatuur van -8 graden.
Deze weercijfers zorgde een jaar geleden voor historische taferelen;  geen WTC clubritten en een ingekorte Milaan-San Remo.

Het was zo ie zo een lange koude winter vorig jaar.Daarentegen is nu alles anders, vorige week hadden we al zomer. Iedereen heeft al veel kunnen trainen en dat is goed te merken. Vorige week bijvoorbeeld: ik zag een peloton wat mij deed denken aan het loslaten van een kudde koeien na een “winter” in de stal; iedereen ging los en het was vechten aan de kop.

Vandaag stond de rit van Frans naar Hoeven op het programma maar dat werd op het laatste moment veranderd in Baarle-Nassau (een tactiek om de sprinters een kans te geven?).

baarle nassau

Met 15 kleppers vertrokken we vandaag richting het warme zuiden. Het tempo begon lekker rustig. Iedereen kon zo lekker bijpraten; verhalen over de geboorte van een nieuwe klassieker “ Den Hout –Turnhout-Den Hout” olv van Willem. Over dat Twan wellicht Europa ingaat; hij zit bij de laatste 15 van de super Champions league. Over het shoppen op internet, over de hoogte van velgen, over de ziekenboeg, sommige zijn ziek, sommige zijn ziek geweest en dan toch de stenen uit de straat fietsen, wat als iedereen straks echt topfit is ? TGV de WTC !
Over de man met de groene trui, waar was die? Ook in de ziekenboeg ! Oei, nu wordt iedereen nerveus, dat geeft kansen aan de klassementrijders. Je zag het moraal bij iedereen stijgen en het nieuws ging snel rond …
De puntenleider is er niet gonsde het  in de groep.
Ondertussen in Alphen had Jacques v Dijk een vooruitziende blik; hij vroeg: “ heb ik lek”? “ Nee, geen lek te zien Jacques!” . “ Oh, dan heb ik slechte benen”  haha…..
Maar je zal zien als je praat over lek, dan krijg  je ook lek en zo geschiede; 2x lek voor Jacques.
Het tempo gaat ondertussen omhoog. Met de wind wat meer in de rug zou je denken dat het dan wat makkelijker wordt. Maar schijn bedriegt! Nu wordt er pas echt gas gegeven alsof we met de ronde van de Houtse linies meedoen.
Zo zie ik ook  deze ochtend heel wat groepen fietsers maar geen enkele haalt het tempo van ons  bedenk ik me zo (maar schijn bedriegt toch ).

Op de Bergseweg krijgen we nog net een flinke bui over ons heen en richting Den Hout nog even de traditionele sprint; wie die won, zag ik niet. Ik had mijn verrekijker niet bij me.

Met het passeren van de finishboog op de Houtseheuvel kwam er een einde aan onze eigen “Omloop van Frans”.

Groet, Erik v.d. Hoeven.

Rondje ’t Zand B.

ganzen

        WTC-Made B 23 maart 2014

Tijdens mijn ontbijt regende het nog, maar tegen negenen stond een hele club  lekker droog op het Raadhuisplein. Ze hadden er weer zin.Toen de A vertrok , bleek er maar een klein clubje over. Jan moet nog een tijdje zorgzaam  bij zijn vrouw blijven, Piet V. is herstellende, Erno wilde nog een keertje met de A mee om stevig te trainen voor de Amstel-Gold-Race en Caspar had gisteren misschien een te grote aanslag op de kuiten gepleegd tijdens Den Hout-Den Hout.  Met een zestal moesten we tevreden zijn; Wim, Johan S., Annemieke, Yp, Anneke en Anton.  Anneke  gaf aan dat ze ook wel met de A mee gewild had. Maar dan zou ze vast niet zoveel  op kop gemogen hebben als bij ons.

Op naar Den Hout, waar de ronde van De Houtse Linies verreden  wordt. Misschien zou onze trouwe Geraldinho hieraan mee doen, maar ook hier was hij niet te vinden. Misschien ook wat last van de tocht naar den Belgique? Midden op de Houtse Heuvel hadden we enig oponthoud: drie mooie ganzen waren op statige wijze de weg aan het oversteken en hadden een broertje dood aan ons. Anneke  gaf te kennen dat ze wilde presteren en sleurde flink aan het peloton. Zo hard zelfs dat de windstopper  al snel uit moest.  Op het eind van de Vijfeikenweg zagen we nog de sporen die Peter V. deze week had achtergelaten. Wie de beste benen heeft, moet je ook de kans geven het meest op kop te gaan. Daar hadden we geen moeite mee. En onze oudere Yp  heeft er geen moeite mee om de kop over te nemen als het een tijdje nodig is. Johan gaf aan dat hij deze week misschien te hard gewerkt en te weinig getraind had. Bescheiden Wim, die vorige week verzaakte vanwege een pijnlijke valpartij in de keuken, nam de kop ook over, ondanks eerdere twijfels. Halverwege, op verzoek van Wim het bekende banaantje, om daarna met iets minder wind  weer huiswaarts te gaan. Yp heeft dat banaantje nog steeds niet nodig.Terwijl we vandaag enkele sterke klasbakken moesten missen, is er toch nog stevig doorgefietst. Zelfs de laatste viaducten werden met hoge snelheid bedwongen. Op Den Hout was het inmiddels een drukte van belang met fietsers, begeleiders, publiek, enz. Anton was inmiddels weer thuis en dankte de B voor de gezellige tocht, waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg.

Anton Knipscheer

Een rondje van Anton!

foto 2

 

En dat werd vandaag lekker fietsen richting Slingerdreef. Verdwalen zou er niet bijzijn vandaag, daarom had Anton speciaal dit rondje uitgezocht. Natuurlijk bij iedereen bekend, want wie heeft daar niet regelmatig gefietst? En dit alles onder prima weersomstandigheden voor de tijd van het jaar.                                                                                                                             Wel wat rijwind, maar ja daar word je een sterke kerel of (Anneke ) vrouw van. Het was niet erg druk bij de B rijders. Met Johan S, Caspar, Anneke, Anton, Kees V, Ypke en mijzelf gingen we op pad.
Ik ga vandaag niet de gehele tocht benoemen, maar ga er wel het e.a over vertellen. Dat er redelijk wat wind stond wisten jullie al uit eigen ervaring, maar dat Anneke er als een mes doorheen sneed, dat wisten jullie nog niet. Heel het jaar is ze al goed bezig, in de sportschool, bij DIDO, en nu weer op deze winderige zondagochtend. Klasse hoor. Ik denk dat ze binnenkort zo weer overstapt naar de A groep. Ook Caspar en Kees lieten zich regelmatig aan het front zien. Kees had nog niet veel getraind zei hij, maar hij probeerde het wel. En wat belangrijker is dat Kees nergens verkeerd reed. Anton intussen dirigeerde ons groepje vanaf de 2e rij,waar ook Johan prima meefietste.
Richting Oosterhout terug liet ook die stoere Fries zich flink gelden. Als er wind staat is hij in zijn element. Leeftijd speelt geen rol zegt Yp altijd, en zo is het. Via het Munnikenhof zijn wij teruggereden. Halfweg afgeslagen om Anton terug te brengen naar den Hout. Alles prima gegaan, en iedereen lekker gefietst, en dat mede dankzij onze aanvoerder Anton.
Voor diegenen die het nog niet weten, en die misschien wel zin hebben in een pittig tochtje, staat er voor a’s zaterdag 22maart Den Hout- Den Hout (Belgie) op het programma. Zomaar tussendoor georganiseerd dus geen punten voor het klassement.
Mister Den Hout himself, Peter Broeders, zal proberen het e.a in goede banen te leiden. Wij vertrekken om 8uur bij de kerk in den Hout, en we doen een bakske met misschien wel een puntje bij cafe In Holland in den Belgiek. De rit is ongeveer 120km lang, dus let erop dat een goede conditie een vereiste is. De tocht gaat alleen bij droog weer. Ga je mee, laat het even weten via WhatsApp. Er gaan ook wat bevriende fietsers mee. Hopende op mooi weer voor zaterdag!!!
Gr Geraldinho.

De Voorjaarstocht A

                                        foto 4
Onze 2e tocht van het nog prille WTC seizoen. Flip had er eens goed over nagedacht, nachten wakker gelegen. Wat voor schoon rondje zou er uit zijne hoge hoed komen!
Om negen uur vertrok hij met zijn 13 volgelingen in ’t wiel, richting het westen. Na enkele kilometers bleek een laatkomer nog net op tijd aan te kunnen pikken, dus kwamen we op een totaal van 15 WTC kleppers. Helaas moesten John en Peter Bas. deze schitterende tocht al missen door ziekte. Mannen beterschap, en we hopen jullie snel in ons pelotonnetje te begroeten.
Tegen een stevige wind in met sterke mannen op kop, koersten we naar Moerdijk en de Klundert. Bij de Tonnekreek pikte een groepje uit Etten-Leur bij ons aan, terwijl voor ons een mengelmoes van shirtjes reed, die waarschijnlijk naar Willemstad fietsten voor de koffie met! Voor ons zat dat er niet in, het is niet iedere week feest, nog een paar kilometer tot de waterkant en daar kwam het keerpunt in zicht! Wat een gedrang om nu op kop te komen, hoe zou dat toch komen? Standaarbuiten kwam in zicht, over de bekende Goudbloemsedijk naar de fietsbrug, voor enkele het sein om de gaskraan nog wat verder open te draaien, zoef zoef tot aan de brug. Even later zijn de troepen weer compleet, en gaat het via Hazeldonk naar Langeweg.
We hoorden een schreeuw achter uit de groep, wat was er aan de hand? Iemand lek? nee, we misten Willem, zei Ad. Gelijk alle alarm bellen aan, 112 gebeld, een bericht gestuurd naar opsporing gezocht. Willem oh Willem waar was tie gebleven? Effe later kwam hij toch de Langeweg uit rijden, hij had last van wat getik. Wij allemaal weer gerust, alarm ingetrokken en in een rechte lijn naar de May.
Leon begroette nog snel de benzinepomp bediende, intussen een goeie bekende van mijn buurman. De wind stond prima voor een kommetje, maar ja dat was al in bezit van een kleine/grote WTC man, waarom dan knallen. Rond half 12 kon de fiets weer op stal, voor een week.
Volgende week gaan we met Frans café op pad naar ut Strooienhuis in Hoeven. Twan kent deze route ook helemaal,kan fungeren als assistent van Frans. Zorg dat je er bij bent!
                                 foto 1

De Ontbijttocht.

01

Eindelijk was het dan zover, vandaag konden we aan ons jaarprogramma beginnen. Wat een opkomst, bijna iedereen was present, kwam dit nu door het mooie weer, of hadden ze allemaal zin in een Engels ontbijt!

Via”Strava” had ik wel gezien, dat er de nodige trainings kilometers waren afgelegd door onze leden. De een pakte deze week nog een ritje van zomaar 130 km, een ander patste er met 170 km nog eens dik overheen. Weer een ander ging op z’n fietske naar Amsterdam, of in trainingskamp in Zuid-Limburg. Het moet niet gekker worden, dit beloofd wat voor de komende ritten!

03

Ons eerste ritje was onder leiding van voorzitter Ad, een rondje Slingerdreef. Voor iedere fietser bekend terrein. Helaas viel er in Oosterheide al de eerste lekke band van dit seizoen te noteren. Ook daarin was Ad weer de gelukkige die dit karwei mocht opknappen. Zijn eega trof dan  ook de eer om als eerste lek te rijden!

04

De rest stond gezellig keuvelend in de zon, plannen te maken voor de komende maanden. Ronde van Vlaanderen, Luik – Bastenaken – Luik of de Amstelgold race, ze komen allemaal voor in het repertoire van onze mannen!

Na een mooi rondje  stapten we iets na 11 uur bij “de Pub” binnen, waar onze jarige Johan luid werdt toegezongen door zijn vrouw en dochter, hieper de piep hoera, die Johan staat er weer voor klaar! Daarna konden we aan ons “English breakfast”beginnen.

07

 

De eerste rit zat er weer op, volgende week vertrekken we weer om 9 uur de B gaan samen met Anton op pad, Flip gaat deze week een rondje bedenken voor de A leden. Ontbijten doen we gewoon thuis. Ik zou zeggen train allemaal nog een paar kilometer, en tot volgende week!!

Groet, Peter.

Rondje Noordhoek

           noordhoek

Vandaag een zonnig rondje met véél WTC leden over Noordhoek gefietst. De conditie wat aangescherpt, a.s. zondag gaan we aan ons jaarprogramma van 2014 beginnen.

Om 9 uur vertrekken we vanaf het oud-gemeentehuis in Made voor een ritje van 50 km, om daarna voor een echt English breakfast in de Pub aan te schuiven.

De weersvoorspelling zijn prima, dus wat let ons, zorg dat je erbij bent!!