Maandelijks archief: maart 2015

Wat een dag, voor een rondje Herpt!

Wat een dag  zeg. Eerst dat gedoe met die zomertijd. Dan sta ik zondagochtend een half uur te  vroeg in de May. En het weer was ook niet al te zomers. Aangezien ik  toch een half uur te vroeg was, eerst maar efkens bij Piet Verkooijen op  bezoek. Een mens moet  toch wat zo ‘s morgens vroeg. Piet natuurlijk lachen, maar ik gaf de zomertijd  de schuld. Intussen was ik al redelijk nat.  Maar toen Piet en ik naar het  gemeentehuis reden was het gelukkig efkens droog.

Er stonden een  handjevol kleppers te wachten wat het zou gaan worden deze ochtend. Ik riep:  Herpt, een ander riep: Bossen. Aangezien de meesten geen zin hadden in een nat  pak, en terug de wind op kop, besloten de meesten (uiteraard niet de kleppers)  maar door de bossen te fietsen. En ik dus naar  Herpt. We moesten Jack nog wel oppikken bij het Dongemondcollege, maar ook Jack  had gene goesting om het bij Herpt onveilig te gaan maken. Piet kreeg ik wel  zover. Ook Erik de Kriezantenkweker die bij Jack stond ging mee naar Herpt. Wat  een dag, wat een dag. De groep , mannetje of 6, 7, en Anneke gingen richting de  bossen, terwijl de 3 Musketiers naar Herpt gingen.

Op ons gemak  met de wind in het hol, want terug zou er uit een ander vaatje getapt moeten  worden. Maar eerst even  op de foto bij het plaatsnaambordje Herpt, want anders zouden wij toch niet  geloofd worden.

Pictures

 

Wij werden al voor gek versleten, maar echte Flandriens laten  zich niet kennen. Het was net of  den Briek met ons mee reed. Wat een dag. Vanaf Herpt  gingen de hemelsluizen open, en ineens stond er ook wind. Kop over kop met  getaande gezichten beuken in die wind. Nieuwkuijk en daarna via het halvezolen  lijntje richting huis op aan.

Snot uit je  neus en het slijm uit je mond. Niet harder als 25km per uur. Dat was ons lot.  Verlangend naar een hete douche en een Paterke. Geen tijd om te lullen onderweg,  alleen maar stampen. Jezelf een klassenbak vinden, terwijl je beter bij moeder  de vrouw achter haar gebreide onderbroek had kunnen liggen. Maar ja, zo is nu  eenmaal het leven van een WTCer die denkt dat hij een Flandrien is.

Wat een  dag.

De Amercentrale  kwam langzaam in zicht, en oh wat stond de rook strak onze kant uit. Nog een  paar kilometer. Drijfnat van de regen en het zweet kwamen de 3 Musketeers in  Made aan. Wij zeiden nog tegen elkaar: Dit nooit meer”, maar ik denk dat Erik,  Piet en mijn persoontje dat de volgende dag alweer vergeten zijn. En de anderen?  Ik denk dat voor hun hetzelfde geld.

En toen in de  middag Gent- Wevelgem. Niet te doen, wat een schone koers was dat. Koereurs die  ineens kunnen vliegen. Fietsen in de gracht langs de kant van de weg, renners  die met fietsen gooien,

Een koers  waar het volk van houd. Hier worden  helden geboren, en favorieten gedegradeerd tot figuranten. En waar een  sympathieke Italiaan met de hoofdvogel naar huis ging. En den Briek zag dat het  goed was. Wat een dag, wat een dag!!!!

 

Gr  Cipo.

Zomertijdtocht

Heerlijk de klok een uurtje vooruit en genieten van de zomertijd. Helaas was er vandaag van de zomer weinig te merken, het weer deed nogal herfstachtig aan. Dat was ook te merken aan de opkomst, toen ik bij het oude-gemeentehuis aankwam, stonden er ook maar drie leden te trappelen om een rondje te fietsen.

Twee van die kleppers, zijn intussen specialisten in de regen. Al enkele dagen komen Piet en Gerard doorweekt bij moeder de vrouw na hun toerke binnen vallen. De ene dag ondersteund door Marc, en vandaag was het de beurt aan Erik die de driemusketiers kompleet maakte  voor een ritje naar Herpt. Een schoon rondje, maar de overige 7 WTC’ers zagen dit toch niet zo zitten. Die zochten hun rondje wat dichter bij huis, gewoon een paar rondjes door de Teteringsebossen, een beetje de luwte van de krachtige wind opzoeken.

Ik weet het, de echte mannen fietsen gewoon het parcours wat hun opgedragen wordt, maar er bestaat ook nog zoiets als “plezier in het fietsen” . Bij regen en storm, krijgen sommigen nu eenmaal wat minder goesting!

We zijn dan ook nog gezamenlijk naar Raamsdonksveer gefietst, om onze clubgenoot Jack op te pikken. Waar ter hoogte van het Dongemond college nog een WTC’er rond fietste die er als een speer tussenuit schoot. Bij de stoplichten bleek het Erik van der Hoeven te zijn, die samen met Geraldino en Piet de Keizersveersebrug beklommen, richting Herpt. Met de overige 7 fietsten wij via Raamsdonk weer terug naar de Made, om via de bromtol over Den Hout naar de bossen te fietsen. Na twee rondjes vonden wij het wel genoeg, toch ff uitgewaaid, en weer enkele kostbare punten verzameld. De leider in ons opkomst klassement ontbrak vandaag, wat betekent dat we a.s. zaterdag een nieuwe leidster in de rode trui kunnen heisen!

Zaterdag vertrekt Ad om 8.00 u. met de A voor een rondje van 95 km, ik mag met de B mee voor een rondje van ongeveer 90 km WE vertrekken om 8.30 u .

Tot zaterdag!

 

 

Rondje Hoeven.

Op de menukaart van WTC stond voor vandaag een rondje Hoeven voor de A mannen. Met de raad van 11 maar zonder prins en voorzitter ging het met de wind in ’t hol richting d’n Elsakker. Bij Etten-Leur wat getik aan de fiets van Peter Verhagen, na een kort oponthoud ging de gang er weer snel in over de hobbelige steentje richting het Strooienhuis. Hoeven was snel bereikt, langs café d’n Bocht fietsten we naar de Goudbloemsedijk, nog steeds met de wind van achter. Nog maar eens een tandje bij zetten, om uiteindelijk 10 man weg te zien rijden. Een paar kilometer verder houden  de 10 fietsers voor mij de benen weer stil, en kan ik zwoegend aansluiten.

Standdaarbuiten kwam in zicht, via Klundert en Moerdijk ging het door de polder naar Lage Zwaluwe, dit allemaal in een redelijk tempo. Nog maar een paar kilometer, en we zijn weer in de May dacht ik nog. In de bocht in de buurt van ” gat van den Ham” gingen de mannen nog wat krachtiger op de pedalen duwen, en mijn kaarsje was uitgebrand. Zwoegend tegen de koude oostenwind ging het de laatste kiometers, was het toch die extra kilometers die ik voor 9 uur al had gemaakt, of ben ik nu rijp voor het B peloton? Volgende week gaan we het nogmaals proberen, mag ik zelfs de route bepalen! Eens kijken waar we dan staan.

Groet, Peter.

 

 

Rondje ’t Zand WTC – B

Volop koukleumers aan de bak op deze gure ochtend. Allen winters gekleed en met dikke handschoenen aan. Na Paul van Dijk met zijn verjaardag gefeliciteerd te hebben, vertrokken 15  liefhebbers met leider Anton naar ’t Zand. Veel voor onze doen, dus een beetje wennen en opletten. De familie Marijnissen vergezelde ons ook, want  die moest bekomen van een weekendje laminaat leggen. In Den Hout aangekomen lieten we de Houtse Heuvel links liggen vanwege de voorbereiding voor de wielerwedstrijd De Omloop van de Houtse Linies. Erg spectaculair zou de tocht  niet worden, want behalve door onze nieuwe Kevin zouden we bijna met de ogen dicht deze route kunnen fietsen. Voor een veiliger en ordelijker verloop liet ik vóór  de overgang  over de A-58 niet oversteken , maar de  weg tot de T-kruising volgen en daarna linksaf. Achter in het peloton hielden een paar mensen zich daar niet aan. Volgende keer misschien beter.  De voornaamste onderwerpen van gesprek waren de temperatuur, de gevoelstemperatuur en de straffe wind uit het noordoosten. Bij het bos voor ’t Zand mochten we niet rechtsaf van een verkeersregelaar vanwege een groot evenement in de paardensport. Dus naar Alphen, waar Johan Smits precies wist hoe we op de juiste en bekende weg moesten komen. Op kop werd volop gewisseld en daarachter probeerde iedereen zo goed mogelijk uit de wind te blijven. Soms op verzoek “ietsje minder”, velen moesten stevig aanpoten maar zeker achteraf is dat niet erg. Om de tocht niet te lang laten worden,  reden we maar niet langs de Fazanterie. In Dorst  reageerde  een laatste groepje van het peloton heel verstandig: zij stopten tijdig voor het rode licht en de dalende spoorbomen. Even later wisten deze achterblijvers zich na een sprint, aangevoerd door onze sterke good old Yp, weer bij de grote groep te voegen. Peter had nog geen mooie leeftijd met een rond getal bereikt, dus koffie met gebak zat er deze keer niet in. Dus op Den Hout, maar meteen door naar Made. We hebben prima gefietst, maar hopen volgende week toch beter weer te hebben.

Anton Knipscheer

Voorjaarstocht B?

Voorjaarstocht? Nou, het was meer een Wintertocht.
De temperatuur op deze zondagmorgen van de 15
e maart was gekelderd naar 5 graden, het was druilerig en er woei een gure oostenwind.
Maar we zijn geen watjes dus Ad en ik reden gewoon naar het oude gemeentehuis om vijf voor negen. Gelukkig stonden daar nog meer bikkels. Wel 20 renners minder dan vorige week maar toen was het weer fantastisch en er was eten, dat scheelt.
Er werd in een groep vertrokken richting Oosterhout voor een rondje Slingerdreef. Ter hoogte van de Hannebroeck net voorbij Oosterhout sloeg de B ploeg met 9 WTC-ers linksaf en de A-ploeg met de overige 6 die daar achter reden, rechtsaf. Toch ieder een tochtje dus. Na de afslag bij de Seterse Hoeve reden we beschut tegen de koude wind, de regen was ook bijna gestopt. Bij de slingerdreef aangekomen, reden we niet rechtsaf maar rechtdoor om daarna de 2e rechtsaf te gaan omdat de weg van de slingerdreef te slecht geworden is; in plaats daarvan reden om de slingerdreef heen (langs de kranen dus).
De wind woei steeds harder maar gelukkig hadden we goede koptrekkers; Erik vd H. (die had goed getraind in Limburg zo te zien want hij leed niets), Peter V. (die had zaterdag al een jasje uitgedaan met de tocht naar Zaltbommel de dag ervoor vertelde hij en was daarom maar met de B meegegaan om los te trappen), Peter Bas. (vond dat hij nog te weinig kilometers had voor de A maar reed als een speer) en Jan L. (deze kilometervreter had de dag ervoor ook al gefietst maar dat was niet te merken).
En zo konden we om klokslag 11.00 uur bij het Pannekoeckershuis in Den Hout aanschuiven voor het Abrahammengebak, de A- ploeg viel een kwartiertje later binnen. De kersverse Abrahammen werden spontaan toegezongen door het peloton.

Erik van der Hoeven en Johan Smits, bedankt voor de lekkere traktatie; het was gezellig!

Abrahammen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anneke

 

De Voorjaarstocht!

Abrahammen

 

In het algemeen kost het mij weinig moeite om verslag te doen van bijvoorbeeld een fietstocht. Nu echter is het een helse strijd. Ik ben werkelijk bekaf, en vecht harder tegen de slaap dan voor het vinden van woorden. Het is een aantal kleppers weer gelukt waar bijna niemand toe in staat is, mij stil te krijgen.

Het was vanmorgen nat en koud met een straffe noordoosten wind. Om 9:00 uur vertrokken met als einddoel het pannenkoekenhuis bij Den Hout op met koffie de 50e verjaardag van Erik te vieren. Bij Dorst werd de groep opgedeeld en verkoos ik om met het deel mee te gaan dat een “iets hoger tempo” wilde gaan fietsen. En dat heb ik geweten. Natuurlijk had ik gisteren al flink gefietst, een 25 jarige bruiloft gevierd, weinig geslapen en bovenal bier in plaats van oude jenever gedronken. En nog steeds heb ik last van mijn knie. Natuurlijk, maar deze zaken als excuus aanvoeren doet afbreuk aan de geweldige inspanningen die de rest van de groep maakte om er met deze wind eens een martelend tempo op te leggen. Verder dan twee keer kort overnemen zat er niet in. Met name Flip en Twan geselden de pedalen en beschadigden mijn ego. Had ik mijn verstand gebruikt was ik met de andere groep meegereden, maar ik volg liever mijn gevoel, en dat heeft me in elk geval een fikse dosis afzien opgeleverd waar ik van elke meter heb genoten.

Ik heb wel mijn verstand gebruikt en ben niet mee gaan koffiedrinken. Als ik dat wel gedaan had dan had ik naar huis moeten bellen om te vragen of iemand mij had willen ophalen. Vanaf Den Hout naar Geertruidenberg had ik ook de straffe wind nog tegen en het leek wel of de brug over het kanaal zich had omgetoverd tot de muur van Huy.

Gelukkig heb ik nu vakantie. Jammer dat ik er volgende week niet bij kan zijn, maar ik kan de rust ook wel even gebruiken. Bedankt weer voor de fietsles!!!

Groet,  Gerard uit Den Berg.

De ontbijttocht.

fietsen Korenbeurs

 

 

De eerste tocht van ons WTC fietsjaar ligt weer achter ons. Wat een hoop schoon volk zat er op de vélo. Iets na 9 uur vertrokken we met Ad en gastrijder Joop op kop van een lang gerekt lint richting Drimmelen.  Was het nu door het mooie weer, of was het louter toeval , dat alle tegenliggers of overstekend verkeer ons vriendelijk voorrang verleende!

We fietsten via de Zwaluwe en Moerdijk, waar de eerste lekke band van het seizoen op naam kwam van Anneke. Als je toch lekt rijdt dan maar met veel mannen erbij die goed een bandje kan verwisselen. Er werd gezellig gekeuveld over de plannen van het komende seizoen. Wie gaat er dit jaar voor de fel begeerde rode trui? In oktober zullen we daar allemaal een antwoord op hebben. Via Zevenbergen ging het in rechte lijn naar de May, waar we nog een klein ommetje maakten. Om kwart voor 11 uur parkeerden we ons bolide’s voor de “Korenbeurs”. Een heerlijk ontbijt stond ons  te wachten, de gebakken eitjes met spek en worst gingen er goed in. De eerste clubkilometers hadden we er weer op zitten. Op naar het echte werk,  a.s. zondag de voorjaarstocht voor de A en de B beiden vertrekken om 9 uur.

Tot zondag de 15e!!