Maandelijks archief: juli 2015

Rondje Dinteloord.

 IMG_6552

Het was deze mooie zondagmorgen ondanks de vakanties, toch weer lekker druk met fietsers aan het Gemeentehuis.
Velen hadden besloten met de A” mee te gaan, zodoende bleven we met zeven man over voor de B tocht.
Met “de leider” Jantje (speciaal teruggekomen uit Renesse om zijn mooie rode trui te behouden) Stefan, good old Anton, Wim, Caspar, de man van de cijfertjes Piet, en de schrijver van dit verslagje gingen we op pad.
Het zou een Rondje Dinteloord worden. Piet kent de weg daar prima in de streek dus dat was geen probleem.
We waren maar amper de watertoren voorbij of er werd al lek geroepen. Potverdorie, dat is wel erg snel.
Piet was het slachtoffer. Terwijl Piet probeerde het euvel te herstellen, was ik lekker gaan ouwehoeren met Stefan over zijn mooie Sensa.
Schoon fietske Stefan. En ook met elektriek erop. Onderweg bleek dat het toch een stuk scheelt. Toch maar eens aan een controle onderwerpen dat tuig.
Intussen was er bij Piet een ander binnenbandje ingestopt zodat we onze weg konden vervolgen. Paar kilometer verder een hoop gerammel.
Daar kletterde een pompke tegen de stenen. Ikke omgedraaid en opgeraapt. Hij was van Piet, terug op zijn fiets gedaan, en toen eindelijk goed op pad.
Het was prachtig weer intussen na afgelopen zaterdag. Over de Moerdijk naar Klundert en vervolgens naar de dijk richting Tonnekreek.
Flinke wind schuin voor. Tempo er goed in. iedereen kon lekker volgen,  heerlijk toch.
Op naar Willemstad, vanaf hier ging het met wind op de kop naar Dinteloord.  Pascal (wie?), Piet en ik reden kop over kop om de andere jongens te sparen.
En ook om zelf niet te lang in de wind te zitten. Ging goed, en het tempo bleef er goed inzitten.
Via Dinteloord naar Stampersgat waar we langs mooie wateren fietsten. Bij dit zonnige weer is het hier heerlijk fietsen.
Kwamen ook nog diverse grote groepen tegen, sommige zelfs met volgauto’s. Op naar Standaardbuiten. Vanaf hier kwam de wind wat gunstiger te staan zodat Wim, Anton en Stefan hun neus ook meer aan het venster staken. Konden wij even op het gemak zitten. Goed gedaan jongens.
Via Zevenbergen en Langeweg gingen wij op huis aan En na een goede 80km zat deze mooie rit er ook weer op. iedereen bedankt voor de fijne tocht, en tot de volgende keer.
PS: In tegenstelling tot wat ik eerder heb gezegd, gaan wij NIET op Zaterdag 22 Augustus naar Ravenstein, maar op Zaterdag 29 augustus.
Dit alleen bij goed weer. Vertrek om 7uur aan het gemeentehuis. Wij houden 2 stops onderweg. Iedereen mag mee.
Er word gereden in het B tempo, zodat het voor iedereen goed te doen is. Heb je zin om mee te gaan stuur even een berichtje aan mij, dan weet ik hoeveel er mee gaan.
Dat voorkomt misverstanden.  
                                                                                                                      Gr De Pakhaas

Een Takkenrondje, in een bijzonder gezelschap!

Coppi, Bras, Elshout

v.l.n.r. John Braspennincx, Fausto Coppi, Harrie van den Elshout en Ko Geerts.

Na de zomerstorm van zaterdag namen we een wijs besluit om ons rondje niet door de bossen te fietsen, maar via de Dordtse biesbosch naar Sliedrecht.  Om vervolgens via het riviertje de Giessen naar Gorinchem te rijden. Een mooi stukske door de Ablasserwaard! We fietsten vandaag met een bijzonder gezelschap! Iedere wielerliefhebber kent natuurlijk Fausto Coppi, in Italië bekend als Il Campionissimo, de kampioen der kampioenen.

In 1949 en 1952 won Coppi de Tour de France en de Giro d’Italia allebei in hetzelfde jaar. De Giro won hij vijf keer in totaal, iets wat alleen Eddy Merckx en Alfredo Binda hem nadeden. Milaan-San Remo won hij drie keer en ook won hij  Parijs-Roubaix en de Waalse Pijl. In 1952 won hij de etappe Alpe d’Huez, dat dat jaar voor het eerst deel uitmaakte van de Tour. Hij nam slechts drie keer deel aan de Tour en won twee keer. Wat heeft dit allemaal met onze tocht te maken, zullen jullie je afvragen.

Diezelfde Coppi staat hierboven op de foto, uit de begin jaren ’50, met rechts naast hem de bekende Madese coureur Harrie van den Elshout. Harrie koerste eind jaren ’40 begin jaren ’50 vele mooie overwinningen en korte prijzen bij elkaar. Samen met John Braspennincx ( de smokkelkoning) heersten ze toen in de Nederlandse koersen. Zo gingen ze ook samen met Ko Geerts uit Terheijden op trainingskamp in de buurt van Rome, waar ze samen met de grote Fausto trainden.  Nu komen we bij het bijzondere, dat het toeval wil, dat de man van “de wilde bond” die bij ons aansloot, de oomzegger van Harrie van den Elshout is, zijn vader was de nachtegaal van Made, Frans van den Elshout en de jongere broer van Harrie. Ook een exrenner, en jarenlang KNWU-jurylid bij de Brabantse wielercoursen. In die hoedanigheid ontmoete Frans dan ook alle grote wielervedette’s.  Marino heeft zijn naam vast te danken aan een Italiaanse renner uit het verleden, maar in de May en omgeving staat hij beter bekend als de Botempi, vanwege zijn rappe eindschot!

Zo maak je tijdens een rondje over de bruggen nog eens wat mee!

lucien van impe

Frans van den Elshout hier met de tour winnaar van 1976 Lucien van Impe ( de kleine van Mere en de nachtegaal van Made)

Pierre Boulanger

Nat en lekke band rondje Kalmthout met de B.

IMG_6510

Vandaag heb ik er voor gekozen met de B mee te gaan. Na weken van Rock ’n Roll, en alles wat er bij komt kijken is mijn conditie er niet en mijn gewicht er wel op vooruit gegaan. Bovendien was er ook gisternacht weer een feestje. Gelukkig worden wielrenner niet vaak staande gehouden om te blazen.

Peter Broeders was leider en eiste de hoofdrol op. Niet omdat hij leider was, maar om twee andere redenen. Ten eerste heeft hij de hele rit op kop gereden, en op de momenten dat we niet fietsten kwam dat door zijn lekke banden. Hij had er vier. Jan en Wim sloten zich er bij aan. Dus zes lekke banden.

Het hoort bij het weer. Gelukkig was het niet koud, maar het regende wel, en af en toe flink ook. Drie gastrijders, Tim, Gerard en Niels waren er ook bij, en ondanks de regen vond ik het toch een bijzonder aardige rit en heb, ik in elk geval, een prettige start van de dag gemaakt. Door de pech werd het toch een latertje.

IMG_6520

Bewondering voor de heren, met een hoofdrol voor Willem die vakkundig een gat in de buitenband van Peter hebben gedicht.  Willem leek intussen meer op een automonteur als op een fietser. Daar ben je dan 65 jaar voor geworden, toch knap werk!!!

Ik was al gretig  naar mijn telefoon aan het zoeken om een van mijn zonen te bellen en dan stiekem zelf ook mee terug te rijden. Het regende op dat moment keihard en begon de verdoving van de voorgaande nacht te verdwijnen. Een dipje dus, maar het was ook niet meer nodig. We konden gewoon verder.

IMG_6512

Koffie met gebak hebben we overgeslagen, nog een keer stil zitten en met een nat pak weer de fiets op is toch vragen om een verkoudheid. Het was  ongeveer 120 km, en ik blij dat ik mezelf uit bed heb kunnen jagen en mee op pad ben gegaan.

Groeten,

 

Gerard

 

 

 

Tijdrit 2015

De jaarlijkse tijdrit was dit jaar niet voor koppels maar we fietsten deze keer de rit  van
37,5 km. solo door de polders van Drimmelen.  Voor de renners uit de Tour de France al een hele klus, zo’n tijdrit, voor ons WTC ‘ers was het peanuts. Er stonden dan ook maar liefst 16 leden te trappelen om te vlammen door de vettige polders van de May en omstreken.

Het is niet zomaar een tijdrit, het is ook nog de kunst om zo dicht mogelijk bij je vooraf opgegeven tijd te eindigen! Zonder tellers op de fiets, horloges of zoiets dergelijks.
Een hele kunst dus.

Peter Kuijpers was de eerste die aan dit kunstwerk mocht beginnen, helaas was de pret voor Peter van korte duur. Een lekke band in de eerste ronde hield hem van een zekere overwinning. Volgens Anton zat hij prima op het schema om 1.26.03 te fietsen.
Toch werd de pechprijs zijn deel!

Als er iemand van onze leden mooi vlak kan fietsen is het wel onze voorzitter Ad; met drie rondjes van 21 minuten en een handvol seconden, kwam hij op een verschil uit van 31 sec. van zijn opgegeven tijd. Helaas was dit niet goed genoeg voor de overwinning dit jaar.
Flip fietste niet alleen 14 sec sneller dan Ad maar benaderde zijn tijd met een verschil van 30 sec.; goed voor de tweede plek.
De overwinning dit jaar ging naar Peter Verhagen; die had de dag ervoor al bijna 200 km zijn spieren warmgereden met een ritje naar Ravenstein. Vandaag op zijn gemak een beetje uit fietsen; 1 uur en 12 minuten en 12 sec was zijn opgegeven tijd. Vorig jaar fietste hij nog samen met Willem Adamse door de polder naar de overwinning met een verschil van 37 sec. Dit jaar zat hij nog dichter bij zijn opgegeven tijd, maar liefst 10 sec. !
De tijdrit specialist van onze club is dus Peter Verhagen!!

peteer verhagen

 Daarmee bleef het record van Jan Sestig  van 1 sec. wel in de WTC boeken overeind!!

Dan zijn er ook nog die zo snel mogelijk thuis willen zijn;
de top drie bestond uit Ad van Wesel met een gemiddelde snelheid van 34.76 km,
Flip Segeren, de tweede snelste tijd met 34.88 km.
Onze  snelste man was voor niemand een verrassing;
Martien daverde  de 37.5 km  in 58 min. en 49 sec. af! Martien vloog bijna door de Mayse polder met een snelheid van 38.25 km. Een paar mannen profiteerde nog van zijn snelheid, om het laatste stuk in zijn wiel te zitten.
Het record uit 2003 van Frans Wessels van 57 min en 29 sec. (gem. 39,14 km./uur)
is  hiermee (nog) niet verbroken.

 

klassementop snelheid

voor meer details; link met grafiek naar tijdrit WTC 2015

 

Rondje Ulicoten

Vanmorgen vroeg vertrokken i.vm. de verwachte hitte en onweer.
Peter had een schoon Rondje in gedachten. eerst maar eens op Den hout gaan kijken, maar dat was verspilde moeite. Alles lag nog op 1 oor, of ze zaten al aan de Gin Tonic in de tuin.
Daarna in een vlot tempo richting Dorst. Om van daaruit al slingerend richting Baarle Nassau te rijden. Op tijd een flinke slok sportdrank achterover slaan, want dat was wel nodig. We waren vanmorgen met 11 man, en de gang zat er goed in. Peter kent hier alle weggetjes en baantjes, maar voor mij lijkt het allemaal op elkaar. Ik weet vaak niet waar ik ben.  Op een gegeven moment reden we een wegske in waar het een beetje landelijk rook. daar bleken wij dus verkeerd te zitten. Maar geen nood , Peter zette ons zo weer op de goede route.
ulicotenbbb
Op een gegeven moment reed Marc lek. Goed dat Piet een binnenbandje bij had met een ventiel van 80mm anders had Marc in de bezemwagen moeten stappen. Euvel opgelost en de gang er weer in. Via het grondgebied van Chaam op weg naar Bavel. Daar nog een stenenstrook aangedaan voor dat we Dorst tegen kwamen. Even voor de trein moete wachten, en daarna lekker terug naar huis. Peter moest nog werken vandaag, maar hij vond het niet erg. het is een hobby van me zei Peter. Bij thuiskomst toch weer honderd kilometer op mijn tellerke. Zoals ze zeggen, het was weer een bruisend ritje. Peter bedankt voor de mooie rit.
Zaterdag weer op pad naar Ravenstein bij goed weer. Het moet zeker niet boven de 30gr komen, want dan gaat het niet door. Anders vertrek om 7uur aan het gemeentehuis. Onderweg 2 stops. Ga je mee, laat het even weten.
Iedereen mag mee uiteraard. Goede training voor de tijdrit uiteraard.
Gr Geraldinho

Rondje Binnenmaas door het A-peloton

Vanwege het plan voor een lange B-tocht was het een drukte van jewelste bij het Oude Gemeentehuis. A-renners waren er wat minder te bekennen. Gelukkig konden we Kees Marijnissen en Jacques van Dijk met ons mee krijgen na de belofte dat we niet te gek zouden doen. Daardoor konden wij met vijven een rondje rijden op een gewoon A-tempo en kon de B ook een B-tempo aanhouden omdat er geen verdwaalde A renners op kop zaten te trekken. Iedereen blij :-).

Op het A programma stond een rondje Hoekse Waard van Flip maar net als de B, besloten we iets in te korten. Omdat Flip wist dat er wat fietspaden op de gewone Hoekse Waard route opgebroken liggen, besloot hij over te stappen op de Binnenmaas route.
Een heel mooi en vooral rustig rondje in een mooi landschap dat uiteindelijk naar Willemstad leidt. Het was nagenoeg windstil en daardoor waren de afwisselingen lang. Peter Verhagen en Flip begonnen zo met een eerste beurt van ruim een half uur.
Kees en ik namen ook zo’n lange beurt voor onze rekening. Jacques hield zich gedeisd.
Hij bleek voor het eerst weer op de fiets te zitten sinds ik hem op een dinsdagavond eens opgeharkt had bij Molenschot toen hij door rugklachten geen kracht kon zetten. Hij heeft toen maar besloten om zijn rug 3 weken rust te gunnen op zijn vakantie en kwam dus vandaag eens testen hoe hij er voor staat. Nou, het ging goed, alleen  brug op bij Willemstad moest hij even rustig aan doen (verstandig).
Toen we na 97 km. in Made aankwamen, kon hij tevreden zijn over hoe zijn rug het gehouden had. Flip draaide rechtsaf; ging hij nog een extra lusje maken of was het om Twan van Meel’s Bruisende Buitenmarkt te vermijden?
Ik reed wel recht naar huis om lekker in de tuin wat zon te pakken.
Lekker gefietst, mannen bedankt!

Ad Zuiderzee web(dit is NIET de Binnenmaas!)

Ad