Maandelijks archief: april 2019

Paaszaterdag tocht “Stuivezand”

Met een peloton van 14 renners vertrokken we onder zonnige omstandigheden naar het zuie. Via Oosterheide en Dorst, over de steentjes achter Bavel door naar de wel bekende slingerdreef. Ook de drie  van de sportgroep hadden vandaag de voorkeur gegeven voor het tourtempo.
Lange tijd hielden die mannen zich dan ook rustig in de groep, de wind stond tot aan Sprundel best wel gunstig. Vanaf daar kwamen de krachtpatsers op kop en kon het zware werk beginnen. Het tempo bleef er goed in, Marino riep in Meersel-Dreef nog “koffie!” maar geen man die daar gehoor aan gaf. Ik zei nog “wie weet bij d’n Elsakker” maar helaas was daar ook geen animo voor. Die houden we dan maar te goed voor volgende week zondag bij de Mol.
Over Traaie en het Munnikenhof en de Witteweg kwamen we met 90 km. op de tellers weer in de May aan, Tijs plakte er nog een paar kilometer aan vast om de 100 vol te maken.
De rest ging lekker genieten van het mooie weer!
Met dank aan Kees die de route weer prima mee leidde!

Groet,
Pierre Boulanger.

The day after

Nog maar amper bekomen van het wonder van Limburg, Mathieu won op magistrale wijze de Gold Race.
De kwaremonts die ik zondag genuttigd had, waren nog steeds niet uitgewerkt. Maar dat had ik er graag voor over.

En nu over tot de orde van de dag. Een klein verslagje van de 2e paasdag rit van het trimteam. En deze dag stond in het teken van de muziek. In ons gezelschap niemand  minder dan drie muzikanten uit het wereldberoemde popensemble Het Harmonieke. Opgetreden in het Madison Squire Garden, Wembley Stadium, Marquee Club, Korenbeurs, De Drie Linden, Paaspop en in Cafe Oud Brabant.
Dus van alle muzikale markten thuis.
En dat alles met Johan v.H., Thijs en gastrenner Frank.
Bij het vertrek zette Johan al gelijk een muzikale noot neer door spontaan op kop te gaan fietsen samen met Rene.
Ook de dames waren deze ochtend weer rijkelijk vertegenwoordigd met Petra, vandaag jarig terwijl ik dit stukje tik, Helene, Rachel en gastrenster Melissa, die voor het eerst tussen de wielen meereed in een flinke groep.
Over de Brug naar de Hank en daarna naar het fietspad langs de Kil en Pontje Steur om bij restaurant de Waterman uit te komen. Toen linksaf geslagen om de mooie Biesbosch met een bezoekje te vereren. Wat verderop rechtsaf geslagen om de Merwede van beneden te volgen. Lang niet iedereen was hier al
geweest dus dat was best leuk. Op dit fietspad trokken Helene en Petra op kop van de groep er stevig aan zodat het tempo de hoogte in vloog. Wat verderop langs het Museum waar wij de wind op kop kregen.
Maar voor Johan en Thijs geen probleem. De muzikanten lieten zien dat ze behalve blazen ook op de fiets hun deuntje kunnen blazen. Wim Rasenberg bleef lekker achterin hangen om Andre mee in de gaten te houden.
Bij terugkomst in Werkendam nam ik het commando weer over om naar de Gorinchemse brug te rijden. Ik ken daar de weg namelijk goed. Ik zei tegen Johan dat we daar rechts af moesten slaan. Johan deed
dat ook, maar ik in al mijn ijver niet. Ik ging de brug op. Hoe stom kan je zijn?
In de remmen, omdraaien en als een volleerd moddercoureur door de prut weer de weg op. Uiteraard volgden de anderen ook. Op naar Sleeuwijk, en toen naar Uppel. Hier gingen de dames Rachel en Melissa lekker los op kop van de groep. Goed gedaan meiden. En dat tot aan Dussen.
Eindelijk de wind in de rug. En dan richting Peerenboom. De wind gaf ons een extra boost richting de May. De drie muzikanten sloegen even later rechtsaf richting Drimmelen om ’s avonds nog een muzikaal intermezzo te verzorgen in een uitverkochte zaal in de regio.
En wij? We waren zo weer terug op de May na 80 muzikale kilometers na een leuk ritje.
Iedereen weer bedankt voor het meerijden, en speciale dank aan onze gastrijders Frank en Melissa.
 
Met vriendelijke groet,
De Paashaas.

Rondje Lexmond met de Sportievelingen

Op deze zomerse tweede Paasdag staat er weer een behoorlijke groep aan de start.
De familie Marijnissen heeft een aspirant-lid mee gebracht, de vriendin van Colin, Melissa en die hebben ze al geheel in clubkleding gestoken. Zo hoor je er meteen bij. Zij gaat met de Trimgroep mee evenals ene Frank, een vriend van Thijs, die ook een testrit met de trim maakt. Thijs gaat daarom vandaag met de Trimgroep mee. Ook andere coureurs die eigenlijk de sport wel aan kunnen, besluiten met de Tourgroep mee te gaan. Al met al hebben we maar 4 Sportievelingen vandaag. Maar dat mag de pret niet drukken.
We rijden richting het noorden, want leider Frans Marijnissen heeft bedacht dat een rondje Lexmond wel eens leuk is. En dat is het ook. We rijden de kortste weg naar Gorinchem en dan bij Schelluinen richting Schoonhoven. Meestal is de wind wat opzij, dus goed te doen. Vanaf Schoonhoven slaan we echter rechtsaf de Lekdijk op. Nu is de wind vol van voren. Maar we draaien lekker door met ons kwartet bestaande uit Twan, Frans, Peter Verhagen en ikzelf. We halen wat groepje in maar komen vooral heel veel grote pelotons tegen. Waarschijnlijk een officiële toertocht op deze mooie dag.
Ik zie in de verte steeds de zendmast van Lopik, daar moeten we heen, maar dat ding zie je wel van heel ver. We zien een groot tankerschip voor ons, zou dat Martien zijn? Eindelijk de kans om erop en erover te gaan bij hem (en dat hij dan niet kan volgen). Volgens mij was hij het niet dus ik moet het op de normale manier ooit eens voor elkaar zien te krijgen.

Vanaf Lexmond zetten we weer koers naar het zuiden. Lekker de wind wat schuin van achter. Via Meerkerk richting Arkel en dan via Hoornaar weer in Schelluinen. De brug van Gorinchem zie ik maar als goede bergtraining. Ik verwacht dat Frans via de Werkendamse polder naar de Hank zal rijden, maar hij stuurt weer naar het oosten. Toch nog even wind tegen tot Woudrichem, maar vanaf dan kunnen we het gemiddelde op sportniveau brengen. We staan zo in Dussen en de weg langs de Perenboom noemt Twan zelfs “een cadeautje van Frans”. Dat paasei wordt gretig uitgepakt. Even lekker hard en ik moet zelfs op het eind even aanpoten als Frans en Peter laten zien dat je ook boven de zestig prima met de Sportgroep mee kunt doen. Met 110 kilometer op de teller rijden we de May binnen. Nog even op klein verzetje rijden om de benen los te gooien.
Knap gereden van dit viertal, al zeg ik het zelf.
Vanmiddag nog even lekker in de zon, maar eerst snel naar de aspergeboer want ook daar is het weer voor. Als voorgerecht met gerookte zalm en hoofdgerecht traditioneel met ei en ham. Of dat in Sandra’s sport-maaltijden programma past weet ik niet, maar wordt vast wel lekker.

Groeten,
Ad

2e Tourpaasdag

Bij een enkeling zitten de paaseieren nog in de weg, andere hebben de afgelopen dagen tijdens Paaspop 2019 Den Hout aan hun conditie gewerkt.
De zon scheen al vroeg en de wind maakte het in het begin best fris. Hierdoor zag je renners met armstukken èn beenstukken. Of enkel armstukken of enkel beenstukken.
Maar het gros was kort-kort gekleed. Anneke had zelfs de korte mouwtjes.

20190422 Anneke

Om 8:30 uur was het lekker druk aan het vertrekpunt. De tourgroep ging met Peter op pad. Hij had de route al via de e-mail verspreid, echter hij stond nog niet bij ieder in de Garmin, dit leidde tot af en toe een moment van vertwijfeling. De groep van 12 mannen en 2 dames, vertrok via Den Hout, Teteringen, Oosterhout, Dorst, Rijen, Hulten, Gilze, Riel, Goirle naar Hilvarenbeek. Duidelijk was dat er weer verschillende renners het kopwerk niet schuwde. Hierdoor werd er een mooi tempo bereikt dat op bepaalde momenten getemperd moest worden. Tot Goirle waren de wegen vooral landelijk. In Goirle volgde een passage door de kern die minder fijn reed en ook minder onze voorkeur had. Nadat Hilvarenbeek was bereikt, ging de route verder door een mooi natuurgebied richting Esbeek.
Eén van onze renners wilde onderweg nog beeldmateriaal verzamelen voor het verslag, hierbij liep de telefoon aardig wat scheurtjes op in het scherm. Echter bijgevoegde foto van de groep in de verte geeft aan dat de camera nog functioneel is.

20190422 landweg

Vanuit Esbeek werd er door België, Poppel bereikt. De wind ging in het voordeel werken. Dit leidde tot snelheden die de 35 km/h overschreden. Alle reden om op gepaste momenten de remmen enigszins in te knijpen. Na Poppel werd via Groot en Klein Bedaf koers gezet richting Alphen  en van daaruit richting Gilze, Molenschot, Oosterhout, Den Hout en tot slot weer terug in Made voor de klok van twaalven.

Ieder kan op deze manier nog genieten van een mooie zonnige maandagmiddag.

Groeten van een zonnig Ter Aalst,
Gerard

Mathieu’s Gold Race

Ik schrijf dit stukje nadat ik de zinderende finale van de Gold Race heb bekeken.

De laatste 25 kilometer zittend op het puntje van mijn zetel. Kwaremont uiteraard binnen handbereik. Uit verslagen positie was hij daar ineens.
Een schicht van een andere planeet.
De koers was al gelopen. 
Er werd geloerd en gelonkt. Het wit werd bij elkander uit de ogen gekeken. Een fenomeen in een witte broek kuiste vanaf de kop het gehele spul op. Weer een fles Kwaremont open en nog een.
Wie deze finale niet gezien heeft van de Gold race heeft een stuk wielergeschiedenis gemist.
Met grote gouden letters zal zijn naam komen te staan tussen grootheden als Merckx, Maertens etc.
Mathieu van der Poel, onthoud deze naam. De naam van nu al een groot kampioen. Een fenomeen als geen ander. Spontaan, eerlijk, getalenteerd en met een hele grote motor.
Sportman van het jaar 2019?
Dat zou mooi zijn, maar het blijft appels met peren vergelijken. Maar wel een gewone jongen met ontzettend veel talent en wilskracht. Zoals ze in Vlaanderen zeggen: Ene speciale, een speelvogel.
Laat het zo blijven dan kunnen wij nog veel genieten van hem.
Ik begin nu aan mijn 5e Kwaremont.
Proost Mathieu.
Proost op een groot kampioen!!!!!!
 
De Paashaas.
 

Trimrondje Puffend Hert

De weergoden haalden alles uit de kast om het iedereen naar de zin te maken. Gewoon zonovergoten.
Met 4 heren en 4 dames onderweg om lekker koffie te gaan drinken bij de Rustende Jager in Loon op Zand.
Ik noem het altijd het Puffend Hert omdat dat beest altijd moet rennen voor die Jager. Vandaar.
Samen met Rene lekker op kop om via de Brug bij het Fer en de Peerenboom op Heusden aan te gaan. Er stond een lichte bries in ons nadeel, maar dat zou na het koffiedrinken in ons voordeel uitvallen.
Het tempo lag niet te hoog zodat iedereen lekker wat kon praten met elkaar in de groep. Na een drie kwartier fietsen ronden wij de brug van Heusden.
Via een smal fietspad buitenom Heusden reden wij naar Herpt. Ook hier weer buitenom gereden. Altijd tof als je niet door al die stadjes en plaatjes moet. Maar soms kan het niet anders. Dat bleek wel, want even later moesten wij door Nieuwkuijk.  Toch een plaats met ongeveer 2100 inwoners.
In het centrum linksaf langs de prachtige Emmamolen. Even een culinaire tip: als je hier ooit even aanlegt tijdens een fietstochtje, vraag dan naar de versgebakken notenkoek. Een streling voor je smaakpupillen.
Maar vandaag was dat niet ons doel. Gewoon verderop langs de wielerbaan gereden met een mooie schildering van Marianne Vos en haar vader aangebracht op een wand. Daarna door, een kanaal overgestoken om slingerend door de bossen bij de Rustende Jager uit te komen.
Onze fietsen geparkeerd tegen het terras en daarna plaatsgenomen in het zonnetje. Daar wachtte ons een verrassing. Petra trakteerde ons op koffie met iets lekkers erbij. Dat ivm haar verjaardag 23 april a.s.
Ik adviseerde om de plaatselijke lekkernij te proberen.de Udenhoutse Broeder. Een soort krentenmik met spijs erin. De meesten deden dat ook en ik denk zeker niet voor het laatst. Piet zette ons met de jarige in het midden nog
even op de foto en nadat we lekker gekletst hadden, pakten wij onze fietsen en gingen verder voor het 2e gedeelte van de rit.
Die ging via Loon op Zand om het Blauwe Meer langs de Heilige Maagd in de boom richting ’s Gravenmoer. Daarna naar Oosteind, daar de polder ingeschoten, nog 5 herten gezien, ook wat koeien en ooievaars die achter een
gierwagen aansjokten tot Rene besloot lek te rijden. Binnen 5 minuten was ook dat euvel verholpen om na ongeveer een afstand van 90 kilometer weer terug te zijn vanwaar wij vertrokken waren. En of het gezellig was.
Op naar huis en daarna lekker genieten van een zonnige middag.
 20190420 Trim koffie rustende jager
Met vriendelijke groet,
De Paashaas.
 

Trim Blauwe Meer

De  ochtend van 14 april heb ik mezelf maar weer eens goed ingepakt om met frisse moed weer naar Made te rijden.

Toen ik vertrok, was de temperatuur onder het vriespunt en alles was wit onderweg. Maar ja April, wat wil je dan? Het zijn de naweeën van een erg zachte winter. Geen horrorwinter zoals onze weerprofeet Piet Paulusma voorspelde. Schaatsen konden we 2 dagen op een met een gierwagen ondergespoten sintelbaantje in een uithoek van ons land. En dat op 2 cm ijs. Het moet niet veel gekker worden!
Deze ochtend vertrokken wij  met ons trimteam en enkele mensen van het B team voor een tochtje richting het Blauwe Meer. Piet kent daar de weg door en door en dus was hij automatisch leider.
In navolging van het schrijven van Ad werd er voldoende geroepen als er obstakels waren die een gevaar voor ons of voor andere weggebruikers konden opleveren.
Dit op tijd waarschuwen kan niet genoeg benadrukt worden!
Vandaag ook Helene weer in ons midden die de Vlaamse kasseien en hellingen wist te bedwingen. Sjapo hoor.
Nu onze rit. Deze bracht ons na het vertrek langs het Houtse Meer naar de Seeterse Hoeve. Daarna de Steenhovensebaan gevolgd tot aan de Rijensestraat. Daar overgestoken en de polder ingedoken. Nadat  Piet en mijn persoontje het eerste stuk tot hier het commando voerden, namen nu Johan en Erno het heft in handen.
Het tempo zat er intussen lekker in. De ijspegels hingen aan mijn neus maar ja, wat doe je er aan?
Halfweg de polder draaiden wij linksaf om bij het kanaal uit te komen. Hier en daar moesten we nog wat honden vermijden die los liepen. Daarna een brug overgestoken die ons in Tilburg bracht. Via een omleiding ging het richting de vuilstort. Nog even halt gehouden voor André die nog een kleine boodschap moest doen.
Daarna gingen we weer in het zadel. De vuilstort kwam er aan. En zeker de lucht die daar vanaf kwam. Het beet gewoon in je reukorgaan. Ik was met Erik aan het overleggen wat die tribune daar deed.
We wisten het allebei niet. Vandaag toch even nagevraagd bij een paar kruikenzeikers. Er werd mij verteld dat hier vroeger het voetbalveld was van Loon op Zand. Dat zou natuurlijk kunnen, maar zo dicht bij de stort? Maar ja, toen was alles anders natuurlijk.
Eindelijk kwam het Blauwe Meer in zicht. Daar reden we langs af en even later zei Piet dat we even moesten stoppen.
Rechts van ons in een boom was er een soort dame a la Sneeuwwitje of de heilige Maagd uitgekapt. Erg mooi gedaan. Deze stond aan de rand van een herdenkingsplaats.
boom gerard website
Op naar de Moer.
Antoon, Jacques, Erno en Piet bleven een goed tempo aanhouden.
De temperatuur was inmiddels al flink opgelopen 
naar een dikke 2 graden boven het vriespunt. En maar roepen dat er sprake is van opwarming. Ik denk dat Nijpels nooit op een fiets zit.
Waspik kwam in zicht en hier het halvezolenpad op gereden om daarna via het Fer terug te keren 
naar Den Berg. Vanaf hier ben ik mee teruggereden naar de May om vervolgens weer huiswaarts te keren.
Piet weer bedankt voor je leiderschap en de rest voor de gezelligheid.
Daarna een ontketende Gilbert de helleklassieker 
zien winnen. Wat een mooie zondag was het alweer.
Paaszaterdag fietsen wij naar de Rustende Jager. De weersvooruitzichten zijn erg goed. Mijn bedoeling is om hier een stop in te lassen en hier wat te drinken. Neem wel wat centjes mee. De rit zal rond de 80 km zijn.
 
Met vr gr De Pakhaas.

Koud maar sportief rondje Hedel

Op deze koude ochtend heb ik wat vertragingstijd. Anneke heeft namelijk afgelopen week de winterkleding opgeborgen en die moet toch echt weer voor de dag komen. Oorwarmers, goede handschoenen, overschoentjes zijn geen overbodige luxe bij 2 °C.
Bij het vertrek staat een redelijke groep WTC-ers. In de bestuursvergadering van afgelopen week hebben we afgesproken dat ik een mailtje en woordje zou wijden aan onze veiligheid. We komen namelijk allemaal graag heelhuids thuis. Het mailtje is er gisteren uit gegaan en dat onderstreepte ik nog even voor de start. Dank voor ieders aandacht!

Daarna gingen de 3 pelotons huns weegs. Ik had als leider bedacht een rondje Hedel. Past goed bij de windrichting. Misschien net iets korter dan het programma, maar met maar 5 man en een dikke koude wind leek me dat niet zo erg.
We rijden om Geertruidenberg en Raamsdonksveer heen en komen zo bij de brug naar Hank. Er sluit een dame aan bij ons. Ze blijft er aardig aan hangen denk ik eerst nog, maar dan gaat ze gewoon meedraaien. 33 km./uur tegen de wind, dat is kras. Peter Verhagen gaat haar meteen even interviewen, het blijkt Myrna van Elst te zijn uit Geertruidenberg. Martien weet mij even later te vertellen dat ze nog niet bij een fietsclub zit. Of we haar niet binnen kunnen halen bij WTC Made? Het bestuur moet haar maar eens een aanbieding doen.

We rijden in behoorlijk tempo een groep van WTC Hank voorbij. Dat blijk de B groep te zijn. In de verte zien we nog zo’n groep. We moeten flink doortrappen maar na een kilometer of 10 achtervolging moeten die er toch ook aan geloven. Myrna sluit nu bij hen aan, toch een beter aanbod vanuit Hank gekregen waarschijnlijk.
Wij beuken nog steeds tegen de wind.
Mijn nieuwe fiets is even wennen. Het gaat zeker niet gemakkelijker dan vorige week en vanaf halverwege begin ik mijn kont goed te voelen. Ander zadel ook, mooi, maar verrekte hard. Gelukkig komt vanaf Hedel de wind in de rug. Frans gaat stukken beter dan vorige week en Paul doet ook redelijk mee. Hoewel gebrek aan kilometers t.o.v. de anderen, zorgt dat het nog niet gaat zoals hij graag wil. In Engelen moet er voor hem even gestopt worden om zijn eten te pakken. Peter Verhagen moppert, hij heeft net met veel gepruts een gelletje naar binnen gewerkt. Had hij beter even kunnen wachten en ook rustig kunnen eten.
Hij vraagt Paul vanmiddag goed op te letten bij Parijs-Roubaix of hij ze daar ook ziet stoppen om te eten. Ik vind het wel lekker, banaantje eten (lijkt wel een ijsje), even rustig aan en dan gaan we weer. Via Bokhoven, Hedikhuizen, Herpt en Oud Heusden komen we op rondje Heusden en dus bekend terrein. Met nog een paar extra kilometers door wat om te rijden, komen we met 93 kilometer op de teller in Made aan.
De meesten vinden dit prima, alleen Martien slaat nog even af naar Drimmelen want hij wil de 100 kilometer minimaal halen. Ik ben blij dat ik van mijn zadel kan. Paar keer mee trainen zal ik maar hopen. Verder rijdt hij erg strak en toch niet te stuiterend. Volgende week weten we meer, anders toch weer naar een bekend zadel. Als je er op zit, ziet toch niemand hoe mooi het is.

Ad van Wesel

leider wtc roodss

Rondje op de grens!

leider wtc roodss

Binnen onze club is de strijd om het rood in alle hevigheid losgebarsten; vier leden staan met 6 ritten en evenveel punten bovenaan. Tot vorige week maakte ook Twan deel uit van dit selecte groepje. Dit jaar had hij al zijn zinnen gezet op het rood, helaas ging die droom de mist in. Niemand had hem verteld dat we een half uurtje vroeger gingen vertrekken, de tourrenners kwamen Twan bij het Houtse Meer tegen en ook de trimgroep zwaaide vriendelijk goeie dag naar hem. Bij de eerste groep dacht hij nog dat deze mannen naar de Flandrientocht op weg waren. Maar toen Piet met zijn dames ook nog eens in zicht kwamen, ja, toen brak er iets bij onze traaiense klepper. Zwaar gedeprimeerd stampte hij er een rondje solo uit, hij vroeg deze week nog wat geestelijke bijstand bij enkele clubgenoten. Nu is het maar te hopen dat hij weer snel tussen de sportrenners zijn punten gaat pakken. Voorlopig blijft het rood om de ranke schouders van onze voorzitter Ad zitten, met Peter, Johan en Frans hijgend in zijn nek, wie is de volgende die afhaakt?

Op onze kalender stond “de 100 van Peter” geprogrammeerd. Een beetje veel met deze koude Noord-Oosten wind vonden wij, een rondje van ongeveer 90 km was meer dan genoeg. Richting Den Bosch hadden we pas gedaan, dan maar een rondje Baarle-Nassau. Met 11 leden togen we naar het zonnige en koude zuiden met twee dames in ons midden. Anneke, die het er een keer op waagde en Rachel net weer een jaartje ouder en sterker, sloten ook bij ons aan.

Samen met Ad v D. zat onze pas jarige job kilometers lang op kop het tempo aan te geven.
Door het koude weer moest er af en toe ook nog gepist worden, wat dat betreft zijn we wel ouwe zeikers aan het worden! De rit ging over de ons bekende wegen richting Alphen, Oosterwijk en naar Looneind, Terover, Klein-Bedaf, Veldbraak, Reth en Tommel. Zo hadden we intussen de Belse grens al een paar keer gepasseerd, het ging verder richting de Heimolen en Ulicoten. Bij “de Kluis” vertrok net een heel peloton motorrijders, even wachten voordat wij de Maaykant in konden draaien op weg naar de Pondorasa.

Bij Chaam kwamen we weer op de bekende wegen richting de May, over de teraalster brug gingen het deze keer over de Bankenweg naar de Witteweg. Dit omdat in Den Hout alles op z’n kop staat vanwege Paaspop.
Met bijna 90 km op de tellers sloten we onze rit weer af, het was koud geweest, maar toch heerlijk gefietst.

Let op! Zaterdag is er de Paastocht vertrek 8.30 uur. En maandag, tweede Paasdag is er ook een clubrit!

Sportieve groet, Pierre Boulanger.

Alphen, maar dan anders

De weergoden waren ons goed gezind deze morgen. In het begin nog een beetje fris, maar het zou later een prachtige zonnige dag worden.

Zeer uitnodigend om er een fijne fietsrit van te gaan maken. En zo dachten er velen onder deze ochtend.
Met Piet als leider moest het wel goed komen. We zouden een beetje het achterland van Alphen gaan verkennen. Niet een gebied waar we veel komen. Sommigen zijn er zelfs nog nooit geweest.
We gingen eerst door de bossen naar de Seterse Hoeve. Daar de Vijf Eikenweg overgestoken om  de Steenhovensebaan te trotseren.
Niet iedereen vind dat even leuk dat dobberen over die steentjes. André wel, geen probleem zegt hij, met z’n handbike.
Vandaag maar liefst weer 4 dames in ons gezelschap. Met Petra, Anneke, Marieke en Sharelle was het vrouwelijk geslacht zeer goed vertegenwoordigd. Marieke had net nog een nachtdienst gedraaid en dan toch weer aansluiten op haar stalen ros. Klasbak.
Ook vandaag in onze gelederen Johan v.H. Johan is momenteel bezig zoals hij mij vertelde met een ontgiftigingsprogramma. Zal waarschijnlijk komen door een combinatie van blazen met drinken. Let nu op zijn hartslag en rijdt met ons mee op een sinaasappel en een appel. Nou dat gaat dus helemaal goed komen met Johan. Gezellig zitten praten onder het fietsen met Johan over van alles en nog wat. Dat kan goed in onze trimgroep.
Na het oversteken van de Rijensestraatweg trokken we de polder in richting De Reeshof. In de verte zag je het nieuwe Tilburg al liggen. Over het spoor naar de oude Rijksweg tussen Breda en Tilburg. Deze overgestoken om even later weer naar links te gaan.
Al het verkeer werd stopgezet door verkeersregelaars  bij Hulten om ons een veilige oversteek te geven (Bedankt Peter voor het regelen ;)).
Het moet toch niet veel gekker worden.
Nu een stukje op Tilburg aan om daarna de rijksweg weer over te steken.
Nu kwamen wij echt op het gebied uit aan de achterkant van Alphen.
Hier kwamen wij ook fietsers tegen die de Mathieu Hermans Classic aan het rijden waren. Voor de liefhebbers; Mathieu stond bekend om zijn springvermogen en zijn witte valhelm.
Hier was het vele kilometers slingeren door dit mooie gebied om uiteindelijk weer richting ’t Zand uit te komen. Daarna weer via de bekende wegen terug naar de May om snel naar de Hoogmis van Vlaanderen te gaan kijken.
Met een ongelooflijk goede Mathieu v.d. Poel. De sterkste renner van de dag en met een goede Italiaan als winnaar.
Heel Vlaanderen was uitgelopen om de Gladiatoren van de fiets voorbij te zien snellen.  Schrijf maar vast op: Mathieu wint de Gold Race. En dat is geen droom.
Bedankt allemaal voor de gezellige rit, en Johan, zet hem op!!!!!!
 
Gr.,
De Pakhaas.