Maandelijks archief: oktober 2019

Tour Afbouwtocht

Ons fietsseizoen zit er weer bijna op, wat gaat het allemaal snel.
Nog één ritje staat ons te wachten, dan kunnen we weer terug kijken op een mooi WTC jaar. Maar afgelopen zondag mochten we, na 2 weken slecht weer, weer op pad.
Mijn dorpsgenoten hadden andere bezigheden deze ochtend, het Houts 12 uurtje o.a. ,
dan maar alleen richting Made.
Bij het gemeentehuis was het bijzonder rustig, gelukkig stonden er al enkele mannen te schuilen bij ‘t Trefpunt. Daarbij stond ook de gastrenner voor vandaag, een kennis van Erno, hij trof het niet echt. Nadat de 7 sportmannen waren vertrokken, bleven er nog 10 mannen en 1 madam staan, bijna allemaal tourrenners.
Ad van Dongen had een mooi rondje voor ons richting de “Kets”, met een bezoek aan de Efteling!
Nog maar net buiten de May was er al de eerste lekke band, niet voor de eerste keer dit jaar kwam die op naam van Colin. Jacques van Dijk riep nog “lek”maar helaas hoorde het niemand, dan maar een telefoontje naar Jantje. Die ziet dat gelijk op zijn garmin, toch wel handig! Vanaf de Bergse brug kwamen ze dan ook terug rijden. Het bandje van Colin stribbelde nog wat tegen, maar na een kort oponthoud konden we dan toch echt richting d’n Berg.
Voor onze gastrenner was het tempo al snel iets te hard. Volgend jaar eens een keertje met de trimgroep proberen, daar ligt het tempo toch wel een stukje lager. Erno stelde voor dat wij maar door moesten fietsen en hun samen wel een rondje zouden fietsen.
Wij gingen met 9 verder, via Keizersveer naar Waspik, Ad hield samen met Maurice en Jantje de ketting strak. Via Waspik fietsten we door de polder naar Sprang Capelle.
Door de regen waren daar de wegen wat smerig. Gelukkig was dat het enige stuk, maar de fietsen waren na afloop toe aan een poetsbeurtje.
We zwaaiden nog toen we voorbij Bert Timmermans fietsten, bij de rotonde Café “de Dreef” ging het richting Kaatsheuvel, links keken we naar de Efteling en rechts naar het Efteling golfpark.
Samen met Colin mocht ik ook een paar kilometer de groep leiden, dat ging via de Moer “café ‘t Maoske” naar de Cola over de klinkers stoempend!
In Tilburg staken we het Wilhelminakanaal over, dat bleek voor Johan Smits een heus obstakel, de beentjes blokkeerden daar een beetje.
We wachtten hem op en Johan nam weer plaats in de groep, dat was helaas voor korte duur. Net voor bij ” ‘t Halve Maantje” op het fietspad naar Rijen kwam bij Johan toch echt de man met de hamer. Het lampje was uit, het theekopje was helemaal leeg!
Johan stelde ons voor om maar lekker door te fietsen, dan kon hij ook op zijn gemak naar de May terug.
Via de Vijfeikenweg en langs het Wilhelminakanaal fietsten we via Den Hout, waar ze mij precies op de afgesproken tijd, kwart over 11, afleverde!
Nog mooi even de tijd om met een sopje de fiets te kuisen.

Zondag 20 oktober staat onze slotsnertrit op het programma;
ik hoop dat we met veel clubleden bij RVSA aanwezig zijn.
Altijd gezellig om iedereen nog een keertje voor de winterstop te begroeten.
Met of zonder fiets, alle WTC leden zijn welkom vanaf 10.45 uur!

Beterschap voor Peter Bastiaansen, die vorige week van zijn fiets is gereden. Schade; een gebroken kuit- en scheenbeen. Wij wensen Peter een voorspoedig herstel toe!

Groet,
Pierre Boulanger.

Sportief afbouwen

Na 2 zondagen met regen waardoor er zelfs niet gefietst werd, is het deze ochtend lekker weer. 15 graden geeft de thermometer aan: korte broeken weer dus, want 15 is voor mij de magische grens. Als we aan komen fietsen in de May centrum zie ik niemand staan.
Waar is iedereen?
Blijkt dat ze bij het Trefpunt zijn gaan schuilen.
Waarvoor? vraag ik me af, ik heb geen druppeltje gevoeld.
Ik kijk de groep eens rond. Naast dat mij opvalt dat sommigen wel erg winters aangekleed zijn, zie ik maar één Trimmer en een onbekende gastrenner die ik niet zo in kan schatten. Het wordt dus rijden in twee groepen. Om de groep ongeveer in tweeën te laten splitsen, zeg ik maar dat we niet zo heel hard gaan rijden.
Peter Verhagen kijkt eens rond en vraagt mij of hij het goed gehoord heeft. Ik knik ja en Peter gelooft het want hij sluit aan. Naderhand komt hij nog wel even naast me rijden om me er nog eens aan te herinneren want het gaat toch weer met een pittige snelheid.
Wat wil je: De WTC kernploeg qua sporters is aanwezig: Flip, Martien, Thijs, John, Frans, Peter en ik dus. We grijpen een van de laatste kansen van het seizoen aan om nog eens lekker door te rijden. Frans had de leidersrol en had een extra groot rondje ‘t Zand bedacht: En dat was dus om Rijen. We zijn dus wel goed aan elkaar gewaagd en pakken allemaal kopbeurten. Ik merk wel dat ik met nog maar hooguit twee keer in de week fietsen, minder sterk word. Maar ik schuil gewoon iets langer en dan gaat het lekker. Bij “de kranen” eet ik mijn banaan op en ondanks dat de banaan een beetje een slechte naam gekregen heeft in de club, merk ik dat hij extra energie levert voor het laatste stuk. Helpt ook wel dat het zuidenwind is en dus laatste deel in de rug.
Met 85 kilometer op de teller draai ik de oprit op. De waterslang ligt al klaar, Anneke heeft haar fiets al schoon gespoten. Zij hebben iets meer modder gezien onderweg dan wij zo te zien. De fietsen drogen lekker op vandaag want ondertussen schijnt het zonnetje lekker.
De harken komen uit de garage want het gazon moet schoongemaakt worden, zo worden nog behoorlijk wat calorieën extra verbrand.

Ad van Wesel

PS: Yp, Martien en rest van familie Huisman: Veel Sterkte toegewenst.

Agenda WTC Made:

Zondag 20 oktober
Snerttocht, laatste rit van wegseizoen 2019
9.00 uur: Sport 65 km., Tour 60 km., Trim 55 km.

Donderdag 14 november 
Najaarsledenvergadering voor WTC leden
20.30 uur, Hotel restaurant ‘t Trefpunt, Raadhuisplein, Made

 

 

13 oktober: Afbouwtochten

Deze ochtend was het wat vreemd weer: 16 graden, beetje benauwd zelfs, windje uit zuid, bewolkt maar wel droog gelukkig. De opkomst was 17 WTC’ers en 1 gastrenner.
De trimploeg was helaas bijna niet vertegenwoordigd, 2 ploegen dus vandaag.
De sportploeg reed een rondje Alphen en de tourploeg reed een rondje Cola andersom.
Lekker afbouwen dus en op naar volgende week; de laatste tocht weer van het wegseizoen.

 

Meer ritdetails worden vermeld in de fietsverslagen rechts op de homepage.

 

letterslinger-hartelijk-gefeliciteerd

Ad van Dongen                                  19 oktober
Andre van Kuijk                                 19 oktober
Anneke van Wesel                            22 oktober
Gerard van Oerle                              27 oktober

 
Omdat WTC Made 3 pelotons heeft met verschillende snelheid en afstanden,
is er veel te kiezen in onze club.

Als je zeer sportief bent dan is de “Sport-groep” je peloton.
Als je minder hard wil maar nog best wel ver dan kun je de “Tour-groep” kiezen.
En als je  (even) niet zo sterk bent, of nog maar net begint met wielrennen of even niet hebt kunnen trainen, dan is het wellicht  de “Trim-groep” waar je bij aanhaakt.

Dus als je zin hebt om in een groep te fietsen,
laat dat dan even weten op info@wtc-made.nl

 

 2019 den hout klein