Trim Kiltunnel

We zijn er weer.
Een zeer prettig weerzien bij de start bij de sporthal.
Enigszins timide stapte ik na een kleine pauze van bijna twee jaar weer op mijn aluminium makker. Kleine tochtjes had ik al wel gemaakt, maar ik zag toch wel op tegen een afstand van boven de 40 km.

Het viel niet tegen. We zijn onder de bezielende leiding van Wim Rasenberg die in 20 seconden een route bedacht die uiterst nauwkeurig op 75 km uit bleek te komen.
Met een redelijk groepje op de fiets en André op de handligfiets, (we hebben onderweg nog kennis gemaakt). Via Lage Zwaluwe richting de Moerdijkbrug en verder naar de Kiltunnel. Die viel even tegen. Omlaag ging twee keer bijzonder goed, omhoog ging twee keer erg moeizaam. Weinig conditie en iets teveel kilo’s, ik denk dat dit prima samengevat is.

Het zorgde er wel voor dat ik tegen de man met de hamer aanfietste. Maar Wim kwam regelmatig informeren of het nog ging en Anneke sprak mij moed in. Ik had even de neiging om na de Moerdijkbrug terug af te slaan en de kortste weg naar huis te nemen, maar heb het uiteindelijk niet gedaan, en ik ben daar erg blij mee.
Via Moerdijk richting Zevenbergen over de dijk die, dit is nieuw voor mij, de bananendijk genoemd wordt. Het lijkt wat overbodig, maar hier wordt dus even ingehouden en worden banaantjes genuttigd. Op dat moment zag voor mij de bananendijk er ook echt uit als een banaan. Regelmatig werd het tempo aangepast als iemand het moeilijk kreeg. Wim had het erg goed in de hand. Op een uiterst prettige manier. Over de slingerweg van Zevenbergen richting de Witte Molen richting Prinsenbeek en halverwege rechtsaf richting de Elsakker. Over de Mark richting Terheijden door de polder naar Den Hout en dat was het.

Ik heb ooit wel eens eerder gezegd waarom ik graag bij deze club ben. Vandaag mocht ik het weer meemaken dat het een zeer vriendelijke en sociale club is. Daarom dus.

Ik ben blij dat ik er weer bij ben.

Met vriendelijke groeten,
Gerard Koops

Geef een reactie