Trimgroep reed Rondje Pijpers

Een trimrondje Pijpers onder de deskundige leiding van de Mounties oftewel
Frans en Wim. Dat was wat op het programma stond en wat we ook kregen op deze bewolkte zondagochtend.

IMG-20180624-WA0005IMG-20180624-WA0006

 

 

 

 

 

 

We waren al vertrokken maar Yp stond nog te verzinnen of hij deze keer met de sportgroep mee zou gaan. Uiteindelijk koos hij toch maar voor de trimgroep. Wijze keuze.

Frans had er al gelijk zin in en zette koers naar Geertruidenberg, in Raamsdonksveer over de A59, linksaf de polder in, via Oosteind naar Dongen.  Dat schiet op.
Peter Kuijpers had er ook zin in en was in het begin niet van kop af te slaan. Of was dat omdat we toen de wind mee hadden?
Na de Reeshof in Tilburg op weg naar Hulten konden we genieten van 3 weilanden vol edelherten van boerderij de Zonhoeve, altijd een mooi gezicht wanneer je die zo ziet lopen. Afgelopen week kwamen Ad en ik  zelfs een in het wild tegen, maarja dat was in Sauerland, in the middle of no where.
Via Gilze en Alphen heerlijke wegen om te fietsen. En ineen zaten we op het rondje ’t Zand.
We waren nu 1,5 uur aan het fietsen en Wim mocht nu eindelijk zijn felbegeerde banaan oppeuzelen.

Op de Fransebaan kwam eindelijk de uitleg van het rondje. We gingen op het kruispunt niet rechtsaf de Alphensebaan op maar rechtdoor (nog steeds de Fransebaan).
Wie reed er ook alweer op kop?
Frans legde me uit dat dat de wielrenner Jan Pijpers daar altijd een lusje van 5 km. extra pakte. Dus linksaf De Velden volgen, de Ulicotensebaan op, linksaf de Hooispoor in, linksaf de Chaamseweg op en zo kom je weer bij het kruispunt. Vandaar de naam rondje Pijpers.
We kwamen zo toch weer langs de bungalows van Eldorado, langs de kranen van
Crane-House, Wijngaard de Dassemus en via de Bredaseweg reden we naar de Fazanterie. Daar was het een drukte van belang met diverse pluimage van lopers.
In Bavel moesten we even keren ivm Braderie. We zijn niet de gewone weg terug via Dorst gereden omdat de weg naar Oosterhout nog steeds open ligt. Net voor Dorst gingen we als alternatief linksaf via de Akkerweg naar Breda, de Takkebijsters, De Nieuwe Kadijk, achter de Hoge Vught langs naar Teteringen. En toen was het de bekende route naar de May via Den Hout. Op het laatste viaduct over de A59 kwamen we Peter Broeders al tegen, de tourrenners waren dus al thuis.
En toen ik mijn fiets achter het huis zette, zat Ad ook al lekker buiten aan de koffie.
Mooi, allemaal weer thuis dus.

Frans en Wim, bedankt!
Met zijn 10’en een mooi rondje van 85 km. gereden,
de 80 die op het programma stonden en de 5 van Jan Pijpers.

Anneke

Geef een reactie