Met z’n twaalven naar 8x

op weg naar schijf 26 mei

Het weer was deze laatste zondag van mei zwaar bewolkt met een stevig windje maar droog. De wind kwam uit het zuid-westen, dat was prima weer voor richting Schijf en Achtmaal te fietsen. Samen met mijn dorpsgenoot fietsten we met een klein ommetje naar de May, ik verwachtte niet een al te grote opkomst deze keer.
Nogal wat leden vertoefde in Frankrijk, de ene groep in de buurt van Alpe d’huez en de andere in de Vogezen. Wij deden het op de vlakke hollandse polderwegen. Ik telde maar 2 of 3 mannen voor de sportgroep, 4 leden voor de trimgroep en de rest voor de tourgroep.
Om half 9 vertrokken we met 12 man richting de drie hoefijzers. Met de wind schuin op kop zat het tempo er gelijk goed in. Erno die was vertrokken met z’n windstopper aan, kreeg het al snel te warm, nog voor dat we bij d’n Elsakker waren, zat dat ding al in zijn achterzak.
Bij het Liesbos kwamen we tussen verschillende fietsgroepen terecht, waarschijnlijk was er ergens een tourtocht georganiseerd. Via de Klappenberg en de Heikant fietsten we Schijf binnen, bij Schijf gingen we over iets andere wegen naar Achtmaal. De banaantjes kwamen intussen al uit de achterzak om niet tegen een hongerklop aan te lopen. Nog een paar kilometer zakte we naar het zuiden, dus tegen een straffe wind staken we de oude rijksweg van Zundert naar Antwerpen over.
Nu kon het feest beginnen, windje in de rug op weg naar Wernhout. Daar was helaas ons parcours opgebroken, het bruggetje over de Aa of Weerijs was weggehaald.
aa of weerijs 26 mei rondje achtmaal

Enkele collegafietsers vertelde ons dat we met een sprongetje er wel over heen konden. Ons leek het niet zo’n goed plan om dat stuk te klunen, omkeren dan maar op weg naar Zundert. Ook daar waren we niet welkom, het centrum lag daar op de schop, dan maar de wijk in om met een klein ommetje weer in de hoofdstraat uit te komen. Via Stuivezand hadden we de geplande route weer opgepikt.
Op weg naar Hazeldonk en de Galderse meren bleef het tempo er goed in, geen gemopper, zo stonden we zo in Ulvenhout.
Daar gingen we voor de molen rechtsaf om via de Annaville laan op de klinkers van Geersbroek uit te komen.
De laatste kilometers kwamen in zicht, Johan wilde nog snel in de Slingerdreef een reepje naar binnen werken, ik geloof dat het niet helemaal lukte. Dan maar hopen dat je geen hongerklop krijg.
Op de Ekbergseweg bij Bavel toch nog een klein oponthoud, de telefoon van Houtse Gerard rinkelde, hij stopte snel omdat er een mogelijkheid was dat hij voor de tweede keer opa kon worden. Het was niet het bericht wat hij verwachtte, anders hadden we Gerard gelijk naar het ziekenhuis in Breda vergezeld.
Via Dorst en Oosterheide kwamen we weer in Den Hout waar Gerard als eerste aan de koffie kon, ik was de volgende die mooi op tijd thuis was.
Colin, Kees, Ad, Marino, Erik, Peter V, Jacques, Johan, Erno en Gertjan kwamen ook ruim voor de klok van 12 uur op de koffie. We hadden weer genoten van heerlijke fietstocht. Toch nog ff uitzoeken hoe we dat bruggetje over de Aa en Weerijs kunnen omzeilen!

Groet, Pierre Boulanger.