Achtmaal voor de Tweedemaal

Vorige week was de tourgroep al reeds in Achtmaal geweest. Nu zondag 2 juni stond de wind in de zelfde hoek. Ik had met Peter afgesproken dat ik om 8:15 uur bij hem zou zijn. Echter toen ik richting Den Hout reed kwam ik hem bij het naambordje van Den Hout al tegen. Vervolgens kwamen we bij Leo die al klaar stond om mee te rijden naar Made, vanwege wat lichamelijke problemen zou hij met de trimgroep meerijden. Aangekomen in Made was André van Kuijk al aanwezig. Het mooie weer zorgde ervoor dat er spoedig al een grote groep renners aanwezig was. Ondanks dat een viertal van ons nog in Frankrijk verblijft om Alpe du’Hueze te rijden.

Om 8:30 uur vertrok de tourgroep 12 personen groot richting Achtmaal. Onder hen gastrijder Hans van Bracht, Hans heeft in Frankrijk de prikkel ondervonden om lid te worden bij de WTC. Hij liet in de eerste kilometers al meteen een goede indruk achter, het tempo werd mede door zijn toedoen flink op geschroefd. Na enkele wisselingen aan de kop van de groep reden we al voorbij cafe De’n Elsakker. Dit stuk was nog immer het beproefde parcours wat we een week van te voren hadden gereden.

Opvallend deze morgen was dat er ook al veel oudere recreanten op de weg waren, die hadden duidelijk gekozen om voor het warme van de dag weer thuis te zijn. De mensen die in Frankrijk hadden gereden fietsten moeiteloos tegen de Col du Trivium op bij Etten-Leur. Op de oversteek van de Hilsebaan was een enkeling die van het parcours wilden afwijken. Na deze kleine hapering ging de groep met mooie snelheid verder via de Zunderste weg en Tulpstraat richting Klein Zundert, van daar richting Schijf en vervolgens naar Achtmaal. Vanuit Achtmaal richting Wernhout werd afgeweken van de lijnen van vorige week.

Om de brug over de AA of Weerijs te omzeilen zouden we nu om Wernhout heen richting Meirseweg rijden echter mijn Garmin was op het beslissende moment aan het herberekenen en ook Kees Marijnissen die naast mij reed zag te laat dat we rechtsaf moesten. Dan de volgende weg maar rechts nemen was de gedachte. Echter voor we het door hadden waren we weer in Zundert, vanwege het mooie weer werd er voorgesteld om hier een bak koffie te doen. Elf koffie en één thee werden besteld met wat erbij. Omdat de appelpunten op waren, werden ze aan gevuld met Bosche bollen en aardbeitaartjes. Marino verraste een ieder door als sponsor voor de lekkernij op te treden. Marino nogmaals bedankt.

IMG_9554

Na deze versnapering nam de klassementsleider Peter V. de kop om richting Stuivezand bij Stan van Eekelen rechtsaf de Schaapsdijk op te rijden. Volgende wijziging was om het fietspad te vermijden bij het viaduct over de HSL en de A16. Dit ging feilloos. Het volgende punt wat we wilden vermijden was de drukte bij de Galderse meren. Peter koos voor Galder centrum, dit was echter een verkeerde gok, rommelmarkt midden in Galder. Maar de aardige verkeersregelaars gaven ons nog even een Parijs – Roubaix gevoel over de kinderkopkes van de omleiding. Na Galder ging de route via Ulvenhout, Bavel, Dorst, Oosterhout en Teteringen naar Den Hout. Omdat ik nog net niet aan de honderd km zat reed ik nog door tot de Ter Aalsterbrug. Voor twaalf uur was ieder van de tourgroep weer terug in Made. Net als bij de stop elf van de ene soort en één van het andere geslacht t.w. Sandra, Willem, Kees, Collin, Marino, Ad, Jan, Peter V, Peter B, Hans, Niels en Gerard.

WTC in Zundert  2 juni 2019

WTC in Zundert 2 juni 2019

Al met al een mooie zonnige rit met een fijne groep en dito tempo.
Groet, Ter Aalster Gerard!

Zaterdag staat er weer een WTC tocht op de kalender, voor de tourgroep ongeveer 100 km. Tot Zaterdag!

Geef een reactie