Sportrondje Numansdorp

Helaas vandaag geen Groene Hart tocht. Te ver op deze tropische dag. Toch is er nog wel redelijk wat belangstelling om te fietsen zie ik als Anneke en ik klokslag half negen bij het oude gemeentehuis arriveren. Ik peil even wie er met Tour en wie met Sport mee willen. Van de Trim-ploeg is alleen Mariëlle er, zij moet noodgedwongen eens testen of ze met de Tour mee kan.
De groep splitst qua WTC-ers precies in tweeën. Acht om acht, maar bij de Sport hebben we wel vier gastrenners. Martin van Kempen en Rob Rowaan van de Pedaalridders en gebroeders de Jong (dat klopte ook met hun leeftijd zo te zien) uit Zwaluwe (Hoog of Laag). We besluiten om een rondje te rijden via Willemstad , over de bruggen en dan langs Numansdorp weer terug. Colin Marijnissen is niet helemaal zeker van zijn zaak, hoewel hij wel woord hield want na zijn vakantie zou hij met de Sport mee geen rijden. Maar dit was wel heel kort na twee weken niet fietsen en ook nog wat naweeën in de buik van het Egyptische voedsel. We moeten al snel een keer omdraaien want de Hamseweg is helemaal opengebroken. Ohja, dat stond vorige week op een bord… Dan maar over de twee Zwaluwen naar Moerdijk. Er stond niet veel wind en die stond het eerste stuk ook nog eens mee. Binnen het uur waren we Willemstad al voorbij. Na de bruggen over gegaan te zijn onder leiding van de Jonge gasten, komt de wind tegen. Maar er staat niet te veel dus we houden het tempo toch constant boven de 33-34 km/u.
Niels is er ook weer eens bij en vertelt me dat hij denkt met de verkeerde groep mee gereden te zijn. Hij is echter heel goed en pakt op het stuk wind tegen flink wat kopwerk. Na Strijensas gaat het over de dijken richting Kiltunnel. Tijd om eens even de benen van iedereen te testen. Geen probleem, de groep blijft nagenoeg bij elkaar. Colin krijgt het wat taai maar gelukkig voor hem krijgen we een verkeersregelaar in zicht die ons tot stoppen dwingt omdat ze aan de dijk langs de Kil aan het werken zijn. Lekker even uitblazen omdat de verkeersregelaar gunstig in de schaduw van wat bomen staat. Als we ons weer op gang trekken, komt een wielrenner ons brutaal voorbij gereden. Dit laten we niet op ons zitten. Op de Moerdijkbrug wordt hij ingelopen en moet nu passen. Maar als wij langs de snelweg bij Kanters even wat rustiger doen, probeert hij het nog eens. Ook nu gaan we er weer achteraan, maar moeten flink doortrappen om hem in te halen. Via de Derdeweg rijden we door de polder naar de Hellekant om zo mooi voor de grootste hitte weer in Made te zijn. Morgen wat minder heet maar wel een uurtje verder onder leiding van Thijs.
Kijken dan of ik last van vandaag heb.

Beste groeten,
Ad van Wesel

Geef een reactie