De eerste clubkilometers zitten er weer op!

Het WTC Made fietsseizoen is weer begonnen, ieder weekend gaan we onze kilometers maken. Van Den Bosch tot Bergen op Zoom, van Gouda tot Beerse. Met onze fietsclub komen we (bijna) overal!
Samen met Leo en Gerard fietste ik deze morgen richting de May waar bij het oude gemeentehuis al een flinke groep was verzameld. Voor het eerst gingen we het fluitje introduceren in de toergroep, dit hadden we geleerd bij de cursus wegkapitein van de NTFU, waar we deze winter aan hadden deelgenomen.
Willem en Sandra hadden aan deze cursus meer dan hun bijdrage gedaan, in onze gedachten waren ze zeker deze ochtend bij ons aanwezig.

Met onze toergroep mochten wij als eerste vertrekken, richting Den Hout telde ik 16 WTC’ers en ene fietsenmaker. Een stevige zondagse wind deed weer zijn best vanuit het zuid-westen. Een beetje beschutting tussen de bossen is dan altijd wel welkom, evenals een paar sterke koptrekkers.
Maurice, Leo, Jantje, Edwin, Hans, Kevin, Kees en Gerard deden hun best om de rest uit de wind te houden. Als onze laatste man hadden we Marino en de man met een fluitje, dat we alleen maar gebruiken als er iemand in problemen is!
Net voordat we bij de windmolens in Molenschot waren, kwam ons de sportgroep passeren, ze namen even een korte adempauze om vervolgens net voor Dorst de gashendel weer open te draaien. Helaas vergaten ze Flip mee te nemen. Ze hadden wel versterking gekregen van Jan R. en Johan zodat ze als eerste aan de brunch konden beginnen.
Een paar minuten later kwamen ook de leden van de toergroep aan bij de Korenbeurs. De eerste kilometers zitten er op, het was weer fijn om tussen de clubmakkers te mogen fietsen.

Tot volgende week, dan kan het echte werk beginnen!

Groet,
Pierre Boulanger.