Rondje zonder!!

IMG_1217

Op ons jaarprogramma stond vandaag “Rondje Tholen”met Willem. Om 8 uur stonden er dan ook 13 leden te popellen om door Willem verrast te worden. Enkele weken geleden had ik samen met Wim en nog enkele andere WTC kleppers het rondje al grondig verkend. Zelfs de koffie stop hadden we al besproken!

Maar helaas iedereen stond op scherp bij het raadhuis, maar ginne Wim, pot verdorie “wie wit er nou de weg”. Ach laten we maar de kant van de Moerdijk uitfietsen en dan kijken we wel. Een padje links een padje rechts en verrekt, we fietsten al in Stampersgat. Even later werdt er een korte plaspauze ingelast, stelletje……….. zijn het. Mee veul geluk kwamen we dan toch bij het sluisje over de Steenbergse vliet uit. Daar kregen we een kwartiertje pauze. Konden we eens lekker ouwe hoere, en sterke verhalen vertellen.                            Peter V. wist nu de weg wel, en vertrok vanaf hier als een speer, hij rook de Zeeuwse lucht waarschijnlijk al.  De brug over en jawel in de verte zag je Tholen al liggen.  Ik geloof dat er vandaag 13 mannen mee goeie benen fietsten, iedereen kwam regelmatig op kop. Geen gezeur, weinig woorden, maar daden!

Nogmaals de brug over terug naar Brabant, daar zat er plots de “klad”in, waar waren we nou toch beland. Zelfs de kenners van deze streek hadden nog nooit van dit schitterende durpke gehoord.

P1000958kladde

Wie zouden we nu weer eens bij de kladde vatte, zei Johnny,  op weg naar Steenbergen.  Hier kregen we nog gezelschap van Juriën Bosters een Belkin renner van DJR, die de beentjes aan het los rijden was voor de koers in Standdaarbuiten. Vorige week kwam Juriën nog als eerste over de meet in de “Omloop van de Braakman” een mooie klassieker in Zeeuws Vlaanderen.  Hij vroeg nog wat voor trimclub wij waren “hoezo”? Zijn jullie kwaad op me kaar, omdat jullie niet gezellig twee aan twee fietsen. “Nee, dit doen we voor de veiligheid in het verkeer”zei ik.

Kruisland, Oud- Gastel en Standdaarbuiten moesten er ook aan geloven, en op de Goudbloemsedijk gingen de beentjes bij sommige en ook de mijne zeer doen! Maar dat is geen schande, worden ze alleen maar sterker van!

Via Langeweg de laaste kilometers naar de May, Wim had dit rondje toch beter uit getekend die kwam op 110 km, maar wij stommelingen fietsen zoveel verkeerd dat er 128 km op de teller stond. Maar de vraag blijft waar was Wim nou toch, laat hij zomaar zijn WTC vrienden in de steek. Tholen hebben we wel gevonden, maar vraag niet hoe! Enne Wim heb ik uit eindelijk ook gevonden, zit gewoon met de familie aan de BBQ in de buurt van Liége.

Volgende week gaan we op zaterdag de West- Brabant tocht fietsen, 125 km met Ad. Zorg dat je erbij bent, met een gezellige koffiestop met puntje in Nispen! Vertrek 8 uur.

Groet Peter.

10320591_588554257909277_2288313436505806594_n