Sportief rondje Boompjesdijk

Ondanks het perfecte fietsweer is het rustig op onze vertrekplek. Veel mensen zijn op vakantie. Ik zie dat  de Trimgoep netjes apart staat, evenals Tour/Trim die vandaag door Kees Marijnissen gesticht is, om ook een groep met snelheid 28-29 km/uur te hebben.
De Tour en Sport staan een beetje dichter bij elkaar dus het is me niet helemaal duidelijk wie met mij mee zal gaan voor het aangekondigde rondje Boompjesdijk. We laten de andere drie groepen vertrekken en dan blijken we met 6 personen te zijn; Flip, Twan, Peter en ik die vorige week de hele groep vormden, plus Martien en Hans van Bragt die nadat hij het gemiddelde van vorige week gezien had, wel eens met ons mee wilde.
We vertrekken richting Moerdijk. Goede route, want ik voel een westenwind. Het rondje Boompjesdijk bij deze windrichting staat er om bekend dat het snel is. Lange, rechte stukken met weinig dorpen, dat moet dus goed komen. En de anderen hebben daar ook zin in. Hoewel ik geschreven heb dat “de Tour” vorige week  een hoger gemiddelde had, blijken de mannen vooral gelezen te hebben dat de Sport langzamer gereden heeft dan de Tour. Dat is toch net iets anders en moet blijkbaar deze week voorkomen worden. En met zes in plaats van vier man gaat dat ook wat gemakkelijker. Net iets langer wegkruipen, zeker als we tegen de wind op een lint rijden. We blijven lekker ronddraaien, niemand hoeft ook maar één beurt over te slaan. Via Klundert naar Willemstad en dan over industrieterrein “Dintelmond” naar Dinteloord. Het lijkt wel of de wind iets meer naar zuid-west draait dus het duurt echt tot na het gehucht Boompjesdijk voor we hem wat mee krijgen. Dit vindt niemand erg, vermoed ik. Nu koersen we richting Stampersgat en dan naar Oudenbosch. Gelukkig is de tweede lading steentjes op de Sint Antoinedijk ondertussen goed vastgereden, want dat reed een paar weken echt niet lekker. Martien houdt blijkbaar ook niet van die steentjes. Was er niet eens iets met steentjes en een rara duim daardoor? Na de fietsbrug adviseert hij om niet richting den Elsakker te rijden want, daar blijkt een flinke laag van dat split te liggen. Voor mij hoef ik ook niet nog een stukje om en kunnen we wel over Langeweg. Ik had 95 km. voorspeld en dat zal wel aardig kloppen. Goed dat we dat gedaan hebben want twee van de andere groepen zijn wel door die steenslag geploegd en vonden dat niet prettig.
In Langeweg gaan we nog even door de polder naar de Mark. Nog even wind vol op kop en dan waaien we naar huis. Hans vertelt me dat zijn benen wat vollopen nu, maar als ik een gaatje niet snel genoeg dichtrijdt naar zijn zin, knalt hij weer zo naar de groep toe. Valt dus wel mee. Hij rijdt echt heel goed.
Met 97 km op de teller rijden we weer de May in. Zoals beloofd.
Hans vindt dat ook, maar herinnert mij er aan dat ik ook een snelheid genoemd had. Daar zitten we wat boven inderdaad. Ik zei het toch al: het rondje Boompjesdijk is snel.

Ad van Wesel

Geef een reactie