Trimrondje Poederoijen

Zaterdagavond fietsje en de spulletjes die bij een fietstocht horen, klaargezet. Op tijd naar bed want de klok zou de volgende ochtend om 5 voor zeven afgaan. Ik zou deze mooie zondagochtend de trimgroep mee nemen voor een ritje wat ons ondermeer naar Poederoijen zou brengen.
Goedgemutst reed ik tegen de klok van achten naar de May. Daar aangekomen druppelden de fietsers een voor een binnen. Nadat er iedereen er zo een beetje was, kwam Ad om mij de armband van NFTU wegkapitein te overhandigen. De cursus die hiervoor gevolgd kon worden, heb ik nooit gedaan, maar ja als de voorzitter zegt; jij bent de leider vandaag, wie ben ik dan om hem tegen te spreken?
Armbandje omgedaan en om half negen vertrok onze groep van 6 man en
2 dames, waaronder aspirant
lid Patricia, voor onze ronde.

Wim had nog gevraagd om het tempo onder de 30 km. per uur te houden en daar zou deze rit goed de hand aan worden gehouden.
In een zucht en een scheet waren we de brug van Keizersveer over om via de Peerenboom op te stomen naar Dussen. Daarna de gebruikelijke wegen naar Heusden die voor velen van ons bekend terrein waren. Met Rene en mijn persoontje op kop, gingen wij bij de brug van Heusden linksaf om daarna via het tunneltje langs Mercedes Dealer Vos rechtdoor te rijden en Wijk en Aalburg links te laten liggen. Nu ging het richting Ammerzoden.
Ik dacht ter hoogte van de pont die de oversteek doet van de Maas naar Herpt,
om de geografische kennis van de leden even te polsen. Dus ik vroeg zo waar Bern ligt. Nou dat is nogal makkelijk, riepen er een paar. “In Zwitserland natuurlijk”.  Ze dachten natuurlijk dat ik niet goed snik was. Dus ik zei zo: “Kijk eens even naar links, daar ligt ook Bern. Een klein beetje kleiner dan in Zwitserland maar wel gelegen aan onze fietsroute”. Iedereen lachen natuurlijk, maar dat is ook het mooie van fietsen. Ontdekken van plaatsen en gebieden waar je nog nooit geweest bent. Je verbazen hoe mooi Nederland op sommige plaatsen is. Dat maakt het fietsen zo mooi in combinatie met bewegen en het sociale aspect.

Ter hoogte van Ammerzoden kwam de Maasdijk in zicht. Hier ging het linksaf en gingen Bert en Peter op kop rijden. Ik liet mij terugzakken om de troepen eens te aanschouwen. Ik had nu ook even tijd om met Patricia een praatje te maken. Dit was eigenlijk mijn eerste echte kennismaking met haar. We praten wat over koetjes en kalfjes  en hoe het haar verleden week vergaan was met rondje Biesbosch. Nou, ze vond het geweldig. Ook vandaag weer met het slingeren over de mooie Maasdijk langs Wellseind, Aalst, Nederhemert etc.
Mooi toch, om te zien dat iemand zo kan genieten. Daar doen we het toch met z’n allen voor?
Ook nog even met Wim en Sharelle een praatje kunnen maken en ook nog met John.
Toen weer rap naar voren. Bert en Peter weer aflossen en terug met Rene terug naar de kop.
Dit alles bracht ons deze zondagochtend bij de Poederoijensehoek.
Daar de doorgaande weg overgestoken om op Almkerk aan te gaan. Net voor Almkerk nog een mooie stenen strook aangedaan om daarna in Waardenburg linksaf te slaan de polder in. Daarna via Dussen terug naar de Peerenboom om over de Brug via de ons bekende wegen terug te keren naar de May. Vervolgens afscheid genomen van de beide dames en van de heren om vervolgens huiswaarts te keren naar Oosterhout.
Met vriendelijke groeten,
Pakhaas.