Wim’s rondje over de Leur

Zo, dat is zondagochtend toch nog een beetje uitslapen met de start om 9.00 uur.
 Maar de meeste W.T.C.’ers  zijn vermoedelijk lekker in bed gebleven. Voor de start van de op een na laatste clubrit van dit rare wielerseizoen 2020, zijn er deze morgen niet zoveel leden op de racefiets gestapt.  Zal wel met het weer te maken hebben, want toen ik thuis de deur uitging, regende het helaas al. Op het Raadhuisplein, toch nog een aardige opkomst.  De meeste stonden mooi uit de wind naast het “Oud Gemeentehuis”.
Wim was maar wat blij dat hij nog wat “trimmers” zag arriveren. Peter Korse, John de Wijs en ondergetekende werden meteen door de leider van vandaag, oose Wim dus, geïnformeerd over de rit die hij uit de hoge hoed toverde. Zijn bekende tourtje met als keerpunt Etten-Leur. Wij op pad met de wind in de rug in de Watertorenstraat. De polder in richting Lage Zwaluwe via de Amerweg. Vervolgens langs de Zwaluwsehaven richting de Moerdijk, langs de Roode Vaart naar Zevenbergen.
Dit alles met een stevige tegenwind en steeds regen, bah..
Die harde zuidwesten-wind was ons aardig aan het plagen, dus afwisselend op kop.  Zelfs achter elkaar rijdend en overnemen, maar dat lukte ook niet altijd, niet iedereen van ons had de beste beentjes.
Zevenbergen alweer achter ons en bij de molen richting “ut Leurse haventje”.
 Daar zeilen wij laverend Etten-Leur binnen, om daar weer de weg op te pikken richting  het Liesbos. Nu gaat het weer wat vlotter, de wind steeds meer in ons voordeel. Zo in de bossen is het  na een banaantje weer goed herstellen.  We naderen Prinsenbeek om daarvoor weer linksaf te gaan, de weg die ons langs Café Den Elsakker voert, waar er begrijpelijk niemand op het terras zit. Langs de snelweg A16 de Mark over.
Dan volgt het altijd weer plezierige haarspeldbochtje, de A16 en de spoorlijn die gaan we weer onderdoor.
Hier stelt Wim voor om Terheijden en Den Hout ook nog in ons ritschema op te nemen. Hier is niet iedereen meteen voor.  Maar mede door het inmiddels al even verschenen zonnetje en de aanmoedigingen van de leider,  gaat het tempo weer eens lekker omhoog.  En voor we het weten, rijden we alweer op de Houtse Heuvel.
En zo komen we weer na 60 km voldaan van de rit, Made binnengereden. We groeten en bedanken elkaar en kijken al uit naar de alternatieve”Snerttocht” van komende zondag. De laatste W.T.C. clubrit van het woelige wielerseizoen 2020.
Houdoe  en tot volgende week,
Johan Smits.

Geef een reactie