Rondje Hoeksewaard

foto

 

Met maar liefst zes mannen vertrokken we vandaag voor een rondje onder leiding van Flip door de Hoeksewaard. Onder ons was ook ons aspirantlid Gerard, nooit te beroerd om op kop te fietse. Bij Gerard is het de dood of de gladiolen. Verder bestond ons gezelschap uit Johan, Ad, en de twee Peter’s. Bij de Zwaluw zagen we al wat dreigende wolken aan de overkant hangen, volgens mij hingen die boven de Biesbosch, helaas kregen we er over de Moerdijkbrug nog een staartje van mee. Veel was het niet maar de fietsen konden weer  grondig gepoetst worden.

uitlaat3

In de buurt van Oud-Beijerland is er ‘s morgens rond de klok van 10 een honden bijeenkomst, voor ons een reden om de volgende keer hier een andere route te nemen.Tegen de wind in fietsten we rustig twee aan twee tot aan het keerpunt in Nieuw-Beijerland, waar we de wind in de poepert kregen. Vanaf daar ging het kop over kop en werd de  snelheid ook  opgevoerd. Gerard en ondergetekende moesten soms verzaken, de andere hielden de ketting mooi strak, zo kwam de Haringvlietbrug al snel in zicht. De bekende weg vanaf hier naar de Klundert,  Flip zette nog even zijne hoed af. Deed hij dit nu voor ons, of kwam hij de burgermeester tegen? Daar zat iets te zoemen, een of ander insect had zich binnen gedrongen, en Flipo begon zich hier aan te irriteren.  Via de Moerdijk en over de tweede en derdeweg gingen de laatste kilometers naar de May. Rond de klok van half twaalf konden de emmertjes met sop worden klaar gemaakt, om onze fietsen weer te kuizen. Zaterdag mogen ze ons weer vergezellen in het mooie Zuid-Limburg.

Groet, Peter.

camerig bocht

Geef een reactie