Blauwe Meer

 

wtc blauw

31 aug. 2014 WTC-B

Maar liefst 12 WTC-ers durfden het aan, ondanks de minder gunstige weersvoorspelling. We misten Digipiet, omdat hij moest bekomen van wat pijntjes en Annemieke moest natuurlijk trainen voor de 80 van de Langstraat. Bart Kauerz , schoonzoon van Frans Café, vergezelde ons vandaag als gastrijder. Natuurlijk wilde hij ervaren hoe leuk dat clubje WTC-B wel is. Gezellige mensen, goed geleide tochten, voorzichtig onderweg, sociale mensen, enz. Vandaag stond Blauwe Meer op het program, geleid door Jantje. Nu hebben wij twee Jannen in ons gezelschap, maar geen van hun beiden  voelde zich aangesproken. Den ene  kende het Meer nauwelijks en den andere had moeite met de route er naar toe. Geen probleem, Gerard nam de leiderstaak op zich. Samen met Jan L. op kop.  Het leek alsof hij ons meteen de verkeerde kant op loodste, richting Zevenbergen, maar dat was om te beginnen met tegenwind, om aan voldoende kilometers te komen en om deze tocht eens geheel anders dan anders te fietsen. Bij de rotonde van Zevenbergsenhoek linksaf richting Terheijden en daarna langs de inmiddels weer geopende  Boskabouter. Op naar het Blauwe Meer, maar in tegengestelde richting. We passeerden heel wat wandelaars, maar geen Annemieke. We zagen nog een grote groep, die de Etapastour, Bourgondische fietstocht vanuit Oosterhout, aan het rijden waren. Na het Blauwe Meer leidde Gerard ons over een nieuw stukje fietspad en over  wat onbekende wegen door het platteland. In Kaatsheuvel kwamen we niet. Menigeen wist soms niet waar we waren en ineens verlieten we Waspik om even later op het bekende Halvezolenlijntje uit te komen. Onderweg nog even gesproken over pechvogel John: nog niet bekomen van de ongemakken  van de eerste valpartij, inmiddels maar een mooie Apex aangeschaft en daar al mee gevallen. Zo kan hij inderdaad niet mee naar Limburg, de arme ziel. We waren vandaag voor het geluk geboren, nog steeds geen regen, geen lekke banden en toch regenpunten. Eén erg donkere wolk maakte ons nog bang, maar Gerard en zijn maat op kop (Jacques van D.) zorgden dat we droog bleven. Om toch beter aan de kilometers te komen werd bij het kamp rechtdoor gereden en zo werd Anton ook weer thuisgebracht. Yp en Caspar roken de stal al en konden de  verleiding om hun instinct te volgen niet weerstaan en gingen niet mee. Gerard bedankt voor het leiden. Een mooie tocht, met een constant en niet te hoog tempo en zonder ongemakken. Wat wil een WTC-er nog meer?

Volgende week zaterdag naar Limburg, veel gezelligheid en succes daar!

P.S.  Op de site zag ik jullie vorige week in groten  getale genieten op het gezellige en zonnige terras van SED. Helaas miste ik dat, maar daarvoor in de plaats mocht ik in den Anvers  genieten van het Bollekesfeest ( van de Koninck), ook niet verkeerd.

Anton Knipscheer

Geef een reactie