WTC-B Plattelandstocht.

7 sept. 2014

johan smits

Weer 13 kleppers  bij de B vandaag, ook al is gisteren  “Limburg” gereden. Een mooi aantal, terwijl we toch een stel vaste klanten misten. De Pakhaas heeft dit weekend Luxemburg onveilig gemaakt, Eric en Wim waren naar Goes voor de Ride for the roses  en Piet V. had nog te veel last van zijn rug. Onze aspiranten, Paul en Bart, waren beiden weer van de partij en Paul zelfs al in die mooie outfit van onze club. Misschien volgt Bart binnenkort. Er stond nauwelijks wind, dus we konden alle kanten uit. Daar wordt het dan niet gemakkelijker op, want er zijn zoveel mogelijkheden. Het duurde even, maar Yp hakte de knoop door en het werd een rondje Willemstad/Heijningen, ong. 80 km. Jack v.D meteen strak op kop en werd steeds vergezeld door andere liefhebbers. Probleemloos naar Willemstad en van daar uit naar Heijningen. Ook Paul was niet te lui en verlegen en voerde een tijd het peloton mee aan. Bijzonder was dat we John Haanskorf in ons midden hadden. Hij fietst zo graag, ondanks dat hij nog pijn in arm en pols heeft. Binnenkort wordt hij hiervoor hopelijk succesvol geopereerd. Of kwam hij bij ons om  met zijn mooie,nieuwe Apex te pronken? Er werd voor onze doen pittig gefietst.  De kuiten, die gisteren in het Limburgse stevig aan de beurt kwamen, werden echt niet ontzien. Naar Noordhoek leverde ook geen enkel probleem op en daarna kwamen we weer op erg bekend terrein. Op de Goudbloemsedijk moesten wat van het vrij hoge gemiddelde wat prijs geven, toen we veiligheidshalve een hele  tijd achter een  grote kar met aardappelen bleven.  Na Langeweg  toch weer met een rotgang de A-16 over en daarna werd ook nog stevig aangepoot. De weergoden waren ons bijzonder gunstig gestemd en maakten het mogelijk dat we allen voldaan, content en tijdig weer Made binnen reden.

Groet Anton.

Geef een reactie