Binnenmaastocht

.binnenmaas

 

Op deze mooie zondagochtend zou Flip ons richting de boorden van de Binnenmaas tonen. Met elf mannen en een schoon vrouwke werden wij op pad geschoten. Het ging al rap naar de kiltunnel op aan. En Flipke hield er een stevig tempo in. In de beklimming van de kiltunnel kraakte ons peloton in al zijn gelederen. Dit was ook de plaats waar Ypke het welletjes vond, om rap van een welverdiende vakantie te gaan genieten.

Wij kwamen in een gebied aan wat voor mij niet zo’n bekende omgeving is. Intussen zat ik lekker met John over onze grote passie muziek te ouwehoeren. Allebei houden wij van stevige rock, dus dat zat wel goed met ons daar achterin. En Flipke maar beuken daar over die dijkskes samen met Jacques.

Was weer een prachtige omgeving. Lekker genieten van dit oerhollandse landschap. Eindelijk bereikten we de Binnendijkte Maas. Der loop hiervan volgden wij kilometers lang, terwijl het tempo nooit beneden de 30km aan het uur zakte. Bij Maasdijk verlieten wij dit gebied om op Numansdorp af te koersen. De zone van de hellingen brak aan. Eerst nog een flink stukske eten voor het omhoog ging. Onversaagd reed Flip de Volkeraksluizen op.Zo hoort het ook. De echte klasbakken op kop. Daar zal het salaris ook naar zijn hahaha.

Alles bleef gegroepeerd tijdens de beklimmingen, waarna het richting Willemstad ging. Via de buitenkant van Willemstad naar Oude Molen. Daarnaar door naar de Klundert, om langzaamaan terug te zakken richting Made. Ook dit was weer een mooi tochtje, die door Flip prima begeleid werd.

Allemaal bedankt voor het gezellige rijden, en tot voor een volgende rit.

 

Gr De Pakhaas.

Geef een reactie